fbpx

“We houden van verassingen en negatieve gebeurtenissen noemen we problemen.”

Grappig. Als je problemen intypt op Google krijg je op de eerste pagina een aantal hits over problemen met KPN, Ziggo en van een website over loslaten. Ik zocht problemen en ik kreeg ze ook omdat ik niet vond wat ik zocht.

Ik kan me nog heel goed een sinterklaasavond herinneren. Een sinterklaasavond waarbij ik op een leeftijd was dat ik een deel van de cadeautjes al had gevonden. Achter een schot, op de slaapkamer van mijn ouders. Langwerpig grote doos. Ingepakt. Zwaar. Ik durfde niet te kijken maar deed het toch. Een keyboard, bleek achteraf. Wat ook achteraf bleek was dat ik nog meer kreeg, dan ik had ‘aangekruist’ in het grote boek van Bart Smit of Intertoys. Ik kreeg iets bijzonders. Een fles.

Ik praat graag met mensen. Over dingen. In een bepaalde volgorde. Over niets. Ongericht. Ik houd van mensen. Mensen intrigeren mij. Ik ben ook een mens. Ik ben een mens tussen de mensen. En ik houd daarvan. Soms raken mensen mij. Hun verhalen worden voor een deel mijn verhalen. Ik heb daar mijn gedachten over, ik krijg daar bepaalde gevoelens bij, het raakt me soms. Meer dan ik zou willen.

Hoe kun je jouw verhaaltjes in jouw hoofd veranderen, vroeg iemand mij. Het brandde vanbinnen. Ik voelde een vreemde energie zich meester van mij maken. Mijn hoofd werd helder, mijn gevoel vastberaden. Iedereen moet horen en ervaren wat ik daarover heb ontdekt. Iedereen zou moeten zien hoe simpel het werkelijk is. Hoe het voelt als je anders denkt. ‘Daar komen we later in de opleiding op terug’. Technisch gezien briljant, intrinsieke motivatie ankeren, behoefte creëren, suggesties planten. Trainer technisch gezien een pareltje.

‘Soms zeggen mensen méér van iets te willen, terwijl, in essentie kunnen ze niet eens genieten van wat ze al hebben.’

Soms denk ik na. Na over wat ík nu precies ben, wil, zal doen, moet doen, van plan ben. Wat mijn missie is. Wat mijn doel is. ‘Mensen moeten maar twee dingen; schijten en belasting betalen’ zou een vage kennis van me zeggen. Ik betwijfel dat. Over belasting betalen dan. Ik geloof in een maakbare werkelijkheid. Dat de wereld is zoals jij hem ervaart. Dát is dé waarheid. Ik wil jouw waarheid mooier maken. Ik wil jou je leven lang laten zoeken naar het antwoord op de vraag hoeveel plezier jij aan kunt. Dansend in de regen. Glimlachend scheiden, humoristisch boetes betalen, trots ontslag nemen, lachend ruzie maken, vol zelfvertrouwen vertellen dat je faalangst hebt. Ik wil de regels veranderen terwijl het spel al lang begonnen is. Jouw spel, jouw regels. Ik zie mezelf als een toegewijde gamechanger. En vooruit, omdat Engels zo lekker bekt. En Instagram mijn vriend is. #dedicatedgamechanger

‘Voordat je een fout maakt, maak hem niet.’

Ik praat graag met mensen. Over dingen. In een bepaalde volgorde. Over niets. Ongericht. Ik houd van mensen. Mensen intrigeren mij. Ik ben ook een mens. Ik ben een mens tussen de mensen. En ik houd daarvan. Soms raken mensen mij. Hun verhalen worden voor een deel mijn verhalen. Ik heb daar mijn gedachten over, ik krijg daar bepaalde gevoelens bij, het raakt me soms. Meer dan ik zou willen. Ik zou niets liever willen.

Een kwal in shampoo. Een KWAL ín shampoo. In een fles. Ik schrok mezelf de pleuris. Echt heel erg. Natuurlijk hij was van plastic of rubber en nep. Maar ik vond hem eng. Hij heeft lang boven op de kast gelegen. Heel langzaam kregen we een betere relatie. Maar eng dat ik dat ding vond. Ik weet niet precies hoe dat kwam. Misschien omdat ik het niet verwachtte. Jaren later. Echt heul lang later. Durfde ik dat ding in bad te doen, toen ik er zelf ook inzat. Ik voelde me stoer en trots. Omdat ik met plastic en rubber in bad ging. Nu zou ik daar alleen maar grappen over kunnen maken. En in essentie is dit hoe verhaaltjes in mijn hoofd mijn gevoel hebben beïnvloed en daardoor mijn gedrag.

Als je oplossingen intypt op Google krijg je vooral hits over de betekenis van oplossingen en iets over GTST. Alsof Ludo en Jeannine ons leren hoe we moeten omgaan met lastige huishoudsters, zaken, en relaties. Wat is de betekenis van oplossen eigenlijk? Scheikundig is het iets zoals een homogeen mengsel van twee of meer gelijkmatig verdeelde substanties waarin de deeltjes op moleculaire schaal aanwezig zijn. Interessanter wordt het als ik wat verder klik. Een manier om van een probleem af te komen is een andere betekenis. Dat impliceert dat als je van een probleem af wilt komen, het moet oplossen. Interessante gedachtegang. Afgunstige gedachtegang. Verander de manier hoe jij jouw waarheid voorstelt, en je verandert jouw gevoel. Als jouw gevoel verandert, verandert jouw gedrag en dus je resultaat.

Ik ben eruit. Ik ben een gamechanger. Een dedicated gamechanger en ik ben toegewijd om jouw regels zó te veranderen zodat jij jouw eigen kwallen kunt omarmen. Jij jouw Ludo of Jeannine kunt zijn. Ik wil jou je leven lang laten zoeken naar het antwoord op de vraag hoeveel plezier jij aan kunt. Dansend in de regen. Glimlachend scheiden, humoristisch boetes betalen, trots ontslag nemen, lachend ruzie maken, vol zelfvertrouwen vertellen dat je faalangst hebt.

Klaar voor Next Level Performance?

X