fbpx

Professioneel coachen is een vak. Dat vak leer je hier.

VERKENNEN

Ontdek wat coaching daadwerkelijk is, stromingen en geschiedenis. Leer tientallen basismodellen en wie jij bent als coach.

VERDIEPEN

Los op wat jou tegenhoudt, zodat jij anderen kunt gaan helpen hetzelfde te doen. Leer jouw NLP vaardigheden op een significant hoger level in te zetten voor coaching.

VERBREDEN

Kijk verder dan enkel NLP en verbreed jouw kennis en vaardigheden zodat je op alles voorbereid bent. Ja, dat is een universal quantifier. 

VERSTERKEN

Jouw kwaliteiten versterken om een professionele coach te zijn met alle tools in huis om jouw gewenste doelgroep te gaan helpen is het doel.

Het NLP Coach programma start over:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

“Coaching is unlocking a person’s potential to maximize their own performance. It is helping them to learn rather than teaching them.” 

~ Timothy Gallwey

NIEUW! Licensed NLP Coachopleiding met introductiekorting

Hij is af! Onze allernieuwste NLP opleiding met officieel internationaal certificaat: Licensed NLP Coach. Coaching is de vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen, uitgaande van gezonde mensen en een geloof in de veranderingsmogelijkheden die liggen besloten in de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag. Coachen is een vrij beroep, iedereen mag zich coach noemen. De praktijk wijst echter uit dat professioneel coachen echt een vak is en jij kunt dat nu gaan leren. 

Na het volgen van de Licensed NLP Coach opleiding én na het behalen van jouw certificaat staat niets je meer in de weg om als succesvol coach aan de slag te gaan. Je beheerst de vaardigheden en achtergrondkennis en je weet met de juiste houding teams, leidinggevenden of andere mensen te coachen met blijvend resultaat en impact. Wanneer je beseft dat kennis over coaching en coachmodellen niet het verschil maakt, maar jij, als mens, in de rol van coach dan maak je impact die je zou moeten maken. 

Waarom een NLP Coachopleiding

Het verschil tussen coaches en goede coaches is onder andere de kwaliteit van de vragen die ze stellen, het vermogen om te confronteren en het aanzetten tot acties. En dat is precies waarom wij trots zijn om bij de slechts een van de 7 instituten in Nederland te horen die de licensed NLP Coach opleiding mogen aanbieden. Wij zijn persoonlijk opgeleid door de director of NLP coaching van The Society of NLP en onze opleiding bevat de allernieuwste en beste coachvaardigheden waarmee je nu en in de toekomst het verschil kan maken. 

Onze volledige Licensed NLP Coach opleiding bestaat uit vier modules:

  • Coach Foundations              
  • NLP Coach Essentials
  • NLP Coach Practice
  • Feedback en Felicitatiedag

Module I: Coach Foundations

Deze module is voor iedereen toegankelijk met of zonder kennis van NLP of coaching. In deze module leer je alles over het ontstaan van coaching en de geschiedenis. Je leert het model wat het absolute fundament van coaching weergeeft: het performance model.  We trainen je in een generiek coachmodel waarmee we zelf ook al jaren werken. We leren je alles over hoe je jouw coachee doelen leert stellen. We bouwen ons coachmodel verder op met een hulpmiddel om jouw coachee snel beslissingen te leren maken over de consequenties van zijn (niet) handelen. Ook trainen we je om jouw coachee over te laten gaan tot het maken van een actieplan en het uitvoeren van daadwerkelijke acties. We gaan in op lifecoaching en trainen je in een model waarmee jij en jouw coachee direct op zoek kunnen gaan naar balans. Aan het einde van de module presenteren we je al deze onderdelen en bouwen we een coachmodel waar al deze onderdelen in verenigd zijn en waarmee je direct aan de slag kunt. 

module II: NLP Coach Essentials

In deze module introduceren we NLP en coaching als een winnend duo. Voordat we dat doen gaan we eerst in op de intake van een coachtraject. We leren je hoe je een intake houdt, wat daarbij valkuilen en no go’s zijn en hoe je dit administratief organiseert. Ook nemen we je mee in de wereld van de follow-up. De magie gebeurt pas na een coachsessie en daar zit jij als coach natuurlijk bovenop. In deze module delen we je alles wat wij weten over teamcoaching en het coachen van leidinggevenden. 1-op-1 coaching is iets heel anders dan het coachen van teams, of leidinggevenden. We delen daarom met je twee modellen die je daar voor kunt gebruiken. 

NLP en coaching is zo krachtig dat we vanaf nu deze twee langzaam zullen samensmelten. Want wanneer je het meta-model beheerst, hoeveel beter worden jouw coachvragen dan? En wanneer je begrijpt hoe rapport echt werkt, hoe vertrouwd voelt jouw coachee zich dan? We gaan alle NLP vaardigheden en technieken langs en passen deze in het opgebouwde coachmodel. We gaan met je aan de slag om coachstrategieën te ontwikkelen en we delen een compleet baanbrekend model gebaseerd op het vertrouwde meta-model waarbij je precies weet wanneer welke NLP technieken te gebruiken. Naast het oefenen met elkaar staat deze module ook in het teken van externe coachees. Echte mensen, met echte problemen worden gecoacht door jou! We begeleiden je daar in en we doen dit op een unieke manier. Daarnaast word je de vaste coach van een van je mede deelnemers tijdens de opleiding. We grijpen elke mogelijkheid aan om jou te laten oefenen en trainen met de modellen. 

module III: NLP Coach Practice

De NLP Coach Practice staat volledig in het teken van de praktijk. We oefenen door met externe cliënten van verschillende niveau’s uit verschillende contexten. We zetten je aan de slag om jouw eigen intake, follow-up en meer te ontwerpen. Daarnaast coachen wij je om een antwoord te vinden op de vraag: waarom moet ik me door jou laten coachen? Een vraag die elke coachee of organisatie aan jou gaat stellen. We herhalen alle modellen en bouwen een overzichtelijk coachmodel waarvan jij inmiddels ruimschoots de kneepjes beheerst. In deze module doe je ook een examen. 

module IV: Feedback en felicitatiedag

De feedback en felicitatie dag is niet wat het lijkt. Het is geen feest, althans nog niet. Op deze dag krijg jij in de ochtend een workshop en ontwikkel jij jouw eigen businessplan voor jouw coaching business. Na de lunch krijg jij uitgebreid feedback over jouw examen en huiswerkopdrachten. Hierna pitch jij jouw coach mission statement aan de groep. We geven elkaar feedback. En wanneer je hiermee hebt laten zien recht te hebben op het internationaal erkend certificaat Licensed NLP Coach, feliciteren wij je. Wanneer je bent geslaagd vermelden wij jou op onze website en kunnen mensen die een coach zoeken contact met jou opnemen. Dit doen we omdat we jou direct op weg willen helpen naar een succesvolle coachingspraktijk. Gratis, kosteloos, zonder provisie of andere gekkigheid. De wereld net wat mooier maken, ook voor jou. 

STUDIEMATERIAAL

Je ontvangt van ons al het lesmateriaal tijdens de opleiding. We verstrekken ook een facultatieve boekenlijst met aanbevolen literatuur.

STUDIEBELASTING

Het complete NLP Coachprogramma bestaat uit drie modules van drie dagen en een afsluitende dag. Volg je alleen de Coach Foundations is de studiebelasting 3 dagen. 

EXAMINERING EN CERTIFICERING 

Uiteraard ben je alle lessen aanwezig en participeer je actief in oefeningen. Je coacht een mededeelnemer en maakt daarvan een verslag. Je levert een aantal documenten op voor het einde van de opleiding en je slaagt voor het schriftelijk examen. Daarnaast laat je in de praktijktesting zien dat je goed kunt coachen.

Jij ontvangt na het succesvol afronden van de opleiding het officiële certificaat Licensed Coach of Neurolinguistic Programming. Jouw certificaat is dan ook uitgegeven door The Society of NLP en ondertekend door de ontwikkelaar van NLP dr. Richard Bandler en licensed NLP coaching trainer Kevin Nagtzaam. Jouw certificaat is wereldwijd erkend als hét bewijs dat jij de meest actuele en volledige kennis en vaardigheden van NLP in huis hebt. Je mag je vanaf dan Licensed Practitioner of Neuro Linguistic Programming noemen en dat is een resultaat waar je trots op mag zijn. 

Volg je alleen de Coach Foundations ontvang je van ons een certificaat van deelname uitgegeven door de Society of NLP en ondertekend door de ontwikkelaar van NLP dr. Richard Bandler en licensed NLP Coaching trainer Kevin Nagtzaam.

INVESTERING 

De investering in jezelf voor het volgen van de licensed NLP Coach opleiding bedraagt €2474,- en is inclusief alles. Daarmee bedoelen we de training op een toffe locatie, lesmateriaal, schrijfmateriaal, oefeningen, en thuisstudieopdrachten, koffie, thee, water en een lekkere lunch en het certificaat uitgegeven door The Society of NLP™ en heel veel plezier. 

De investering voor de Coach Foundations bedraagt €474,- inclusief alles. Daarmee bedoelen we de training op een toffe locatie, alle materialen, onbeperkt koffie, thee, water en een lekkere lunch en een bewijs van deelname uitgegeven door The Society of NLP™ en heel veel plezier.

CapitalHEROES is als onderwijsinstelling geregistreerd bij Centraal Registratie Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Hierdoor zijn onze trainingen, opleidingen en cursussen vrijgesteld van btw. 

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) beroep? Dan kun je wellicht de studiekosten en andere scholingsuitgaven aftrekken. Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl.

Betalen in termijnen is mogelijk! We spreken daarover iets af, neem contact met ons op. 

INSTROOMEIS

Instromen in de Coach Foundations staat voor iedereen open en hieraan stellen wij geen eisen.

Voor het behalen van de NLP Coach opleiding is vereist dat je aantoonbaar in het bezit bent van het NLP Master Practitioner certificaat. Na afronding ontvang je het internationaal certificaat Licensed NLP Coach uitgegeven door The Society of NLP.

Klaar om jouw weg naar persoonlijk leiderschap te starten?

Meld je dan hier direct aan voor de NLP Coach opleiding!

26 jaar ervaring
Wij hebben samen meer dan 26 jaar ervaring in training en coaching. Dat is een vertrouwd gevoel.
 Uniek leerconcept
Wij ontwikkelden ons eigen unieke concentrisch leerconcept waarbij jij razendsnel leert en ontwikkelt.
Internationaal erkend
Onze programma’s en trainers zijn door de Society of NLP goedgekeurd en opgeleid. Certificaten zijn dan ook wereldwijd erkend.

Interesse in één van onze andere programma’s?

X