Integral Eye Movement Therapy (IEMT)

IEMT is een innovatieve methodiek, waarmee je verrassend snel positieve verandering kunt creëren.
Dit model stelt je in staat mensen daadwerkelijk los te laten komen uit “vastgeroeste” patronen die een negatieve impact hebben of niet meer functioneel zijn.

IEMT werkt zeer effectief om mensen uit beperkende emotionele reacties en issues rondom negatief zelfbeeld/identiteit te halen.
IEMT zet mensen dus vrij uit saboterende strategieën en biedt ze de opening om nu wel de gewenste stappen te kunnen maken in hun leven….ook waar dit eerder niet leek te lukken.

Andrew Austin demonstreert IEMT

Oogbewegingen

Door het gebruik van specifieke oogbewegingen worden er nieuwe verbindingen in de hersenen gemaakt, waardoor er effectief verandering plaatsvindt op neurologisch niveau.
Het is wetenschappelijk bewezen dat technieken met oogbewegingen zeer effectief werken op traumatische of indringende beelden. Het resultaat is vaak dat deze voorstellingen hun emotionele impact verliezen en veel minder belemmerend worden. Maar IEMT gaat nog verder dan dit…

Wat maakt IEMT dan zo bijzonder?

De toepassing van het IEMT-model gaat veel verder dan alleen het gebruik van oogbewegingen op traumatische of storende herinneringen. Het is ook niet zomaar een techniek of script dat op iedereen hetzelfde wordt toegepast.
IEMT biedt je een combinatie van verschillende structuren dat een compleet bouw-werk vormt.
Hierdoor kun je met precisie werken op de probleemervaring van je cliënt, ook als het probleem niet goed in taal uitgedrukt kan worden.

Het IEMT model biedt je namelijk ook de kennis en vaardigheid om:

 

  • te werken op “Herinnering van Emoties”

Niet alle beperkende emoties zijn simpel te herleiden naar 1 traumatisch event. Mensen kunnen enorm last hebben van (intense) emotionele reacties, die ze bewust liever niet willen hebben. Toch blijven ze deze herhalen, kunnen ze dit niet stoppen en hebben ze geen idee waarom ze dit blijven doen. Met IEMT kunnen we deze beperkende emoties snel verminderen en/of laten verdwijnen. Zo komen mensen los van hun emotionele kaping en krijgen ze weer keuze over hun eigen handelen.

  • te werken op issues rondom Identiteit/Zelfbeeld

Het idee wat je over jezelf hebt bepaalt de wijze hoe je in relatie staat met jezelf en met anderen. Dit heeft dus een enorme impact hoe je in het leven staat en hoe je de wereld beleeft. Een negatief zelfbeeld beperkt je om je werkelijke potentie aan te spreken en in te zetten. Met IEMT kun je verbazend snel positieve transformatie maken op dit vlak, zodat iemand vanuit persoonlijke kracht zijn/haar positie kan innemen in de wereld.

  • te werken met mensen die hun probleem niet in taal kunnen benoemen

Veel therapieën zijn afhankelijk van de wijze waarop een cliënt het probleem kan benoemen. De coach wil namelijk zelf begrip krijgen van de situatie om zo de behandeling te bepalen. Maar in deze overdracht gaat net vaak cruciale informatie verloren over de werkelijke beleving van de cliënt, zeker als deze verbaal niet sterk is. Het effect is dan dat er gewerkt wordt op het begrip van het probleem i.p.v. op de echte beleving van de cliënt. IEMT stelt je in staat om te werken op de zuivere interne beleving van de cliënt ook al kan deze niet in woorden worden uitgedrukt.

  • saboterende strategieën te herkennen en aan te pakken

Er zijn bepaalde patronen in gedrag van mensen die verandering saboteren. Deze patronen zijn veelal onbewust en kunnen elke vorm van therapie verslaan, hoe goed deze ook is. In de training leer je deze te herkennen, uit te dagen en om te keren. Hierdoor kan er wel verandering plaats vinden waar het eerder niet mogelijk leek.

  • effectief te werken op Depressie, Angst en Continue Zorg

IEMT heeft een specifiek model om de onderliggende elementen aan te pakken die leiden tot deze klachten. Deze klachten rechtstreeks aanpakken blijkt niet zo effectief te zijn, omdat dit geen emoties betreft maar een overprikkeling van het zenuwstelsel. IEMT geeft je een andere aanpak die ondertussen heeft bewezen wel positief resultaat te creëren.

  • elegant te werken met Post Traumatisch Stress Syndroom

IEMT heeft een unieke manier om te werken met PTSS. Het is heel elegant omdat het hierbij niet nodig is om de cliënt terug in de traumatische ervaring te brengen. Verder worden in deze structuur elementen meegenomen die in ander structuren vaak genegeerd worden. Het zijn net deze elementen die mensen kunnen vastzetten in PTSS. Door deze unieke aanpak kan een persoon hieruit loskomen en weer beginnen stapjes te zetten om goed te functioneren.

  • fysiologie te gebruiken

Mensen gebruiken een hele specifieke volgorde van bewegingen om in een bepaalde staat te komen. Vaak zonder dat ze dit weten, doen ze dit ook om toegang te krijgen tot hun probleem. Je gaat via het lichaam de cliënt bewust maken dat het probleem niet iets is wat ze overkomt, maar dat dit iets is wat ze zelf doen. Tegelijkertijd train je de cliënt ook hoe deze zelf weer uit het probleem kan komen. Dit geeft de cliënt het gevoel van controle terug, waar deze dit eerder niet meer ervoer.

  • het onderscheid te maken tussen de verschillende niveaus in een probleemervaring

Een probleem kan structureel op verschillende niveaus plaatsvinden. Om echt met precisie te werken is het van belang dit onderscheid te kunnen maken. IEMT leert je hoe je kunt opmerken wat er daadwerkelijk intern bij je cliënt speelt en hoe je daar dan naar handelt.

 

Niet geheel onbelangrijk is dat de veranderingen ontstaan van binnen uit de cliënt zelf, door het natuurlijk verwerkingsvermogen te triggeren. Zo worden de veranderingen dus niet vanuit buiten opgelegd doordat de coach/therapeut de cliënt suggereert dat er verandering is.

Dit geheel maakt IEMT een hele mooie methodiek om mensen zeer effectief uit vastgeroeste, belemmerende en destructieve patronen te halen vanuit hun natuurlijk vermogen. Door hieruit los te komen creëren ze de ruimte en vrijheid om weer te gaan bewegen in de richting die ze verlangen.

Investering

De investering in jezelf voor het volgen van de training IEMT  is inclusief alles. Daarmee bedoelen we de training en begeleiding door Hanneke van der Voort, alle materialen, onbeperkt koffie, thee, water, koekjes, een lekkere lunch en het certificaat IEMT-Practitioner*. Onze trainingen zijn vrijgesteld van btw.

Standaardtarief

€ 899,-

Wil je een volledig NLP traject bij ons volgen? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden!

Data opleiding

De volgende IEMT training staat gepland op de volgende data:

Blok 1: 25, 26, 27 november 2022

Blok 2: 28, 29 januari 2023

Tijden:

09:30 – 17:00 uur

Op woensdagavond 28 september geeft Hanneke een gratis IEMT proeverij ‘A taste of IEMT’ waarbij je op een ervaringsgerichte manier kennismaakt met het model. Wil je daarbij zijn, stuur ons dan een mailtje.

Trainer

De IEMT training wordt gegeven door Hanneke van der Voort,
Acknowledged IEMT-Trainer by Andrew. T. Austin & “the Association of IEMT-Practitioners”.

“I highly recommend Hanneke van der Voort as a trainer and coach. Hanneke
demonstrates the highest standards of knowledge and dedication to her trainees.”
~Andrew T. Austin

Integral Eye Movement Therapy is ontwikkeld door Andrew T. Austin.
De IEMT- Practitioner training wordt gegeven door Hanneke van der Voort.
Zij is officieel erkend door Andrew T. Austin als Trainer van Integral Eye Movement Therapy en is als trainer aangesloten bij „The Association for Integral Eye Movement Practitioners.

*Deelname aan deze training garandeert geen certificatie tot IEMT-Practitioner. Om je op dit niveau te certificeren zijn er criteria gesteld. Wanneer je hebt voldaan aan deze criteria heb je de mogelijkheid om je aan te sluiten bij “The Association for Integral Eye Movement Practitioners” en word je officieel gecertificeerd als IEMT-Practitioner.

Voor meer informatie kun je de website raadplegen:
https://integraleyemovementtherapy.com

Impressie

Start IEMT: Integral Eye Movement Therapy

vrijdag 25 november 2022

20+ reviews over CapitalHEROES

Reviews op Trustpilot

Verrijking training NLP Practitioner

In juli de NLP Practitioner afgerond bij CapitalHEROES. Zorgvuldig uitgezocht en achteraf was/is het een perfecte keuze geweest. Het is een trainingsinstituut waar de trainers zich perfect aanvullen. Ze gaan op een gedreven en zeker professionele manier te werk maar ook met de nodige humor. Het was een mooie reis met mezelf die ik zeker voortzet in de Master en Coach – de opleiding is absoluut aan te raden – eigenlijk gewoon een “must” voor iedereen. Groetjes Arien

Arien Peeters - Lees alle ervaringen