De leugen regeert*

We hebben je aandacht. Mooi. Wat dat is precies zoals beïnvloeding werkt. We kunnen ons voorstellen dat je bij het zien van de titel van deze training dacht: ‘Lees ik dat nu goed?’ of  ‘Manipuleren is iets slechts, wat is dit nu?’. Hoe dan ook we hebben je zo kunnen beïnvloeden dat je nu toch meer aan het lezen bent over de training nog voordat je je inschrijft om mee te doen. We worden elke dag beïnvloed. Door reclamemakers op tv, onze manager, de kinderen en je partner en zelf je hond doet mee. Vaak wordt beïnvloeding en manipulatie gezien als iets slechts. Toegegeven: met vaardigheden als deze kun je hele slechte dingen doen. Met het keukenmes op je aanrecht kan dat echter ook, het is maar niet hoe je het gebruikt.

In coaching, leidinggeven, opvoeden en communiceren zijn deze vaardigheden essentieel om impact te maken op de ander om zo gemakkelijk en leuker jouw leven te leven. Jij kunt nu leren dat wat niemand wilt dat jij leert en begrijpt. Het is de tool van de spindoctors en de politiek, het geheim van de massamedia en de kunst van de verkoper.

Een training in beïnvloeding

In deze training geven we je op dag één inzicht in de psychologie van het referentiekader. We leren je hoe jouw wereld betekenis krijgt door beïnvloeding. We gaan in op ethisch normbesef en congruentie. We leren je inzien wat de verschillen zijn tussen leugens, bedrog, manipulatie en beïnvloeding. Je leert dat iedereen een ander perspectief op ‘de waarheid’  heeft en hoe je dit kunt veranderen. Natuurlijk duiken we in de wereld van beïnvloedingsstrategieën onderkend door Cialdini.

Dag twee start met een opdracht en de verkenning van wederkerigheid. We ontleden de structuur van een gesprek met het voordeur-model. We leren waarom LSD vervangen moet worden voor DHB en hoe de tafel van tien maximale invloed kan uitoefenen op jezelf en de ander. Deze dag zullen we vooral bezig gaan met improviseren en omdenken om zo referentiekaders te veranderen.

Dag drie van deze training staat in het teken van snelle beïnvloedingsstrategieën. Ook gaan we grondig in op het enige wapen tegen manipulatie en beïnvloeding. Daarnaast leren we je hoe je deze vaardigheden kunt inzetten waar ze thuis horen: in coaching, training, op de werkvloer en bij het leidinggeven en in opvoeding.

Trainer

De training wordt gegeven door Kevin Nagtzaam. Kevin is NLP™ Master Practitioner, NLP™ Coach, internationaal erkend NLP™ trainer en een van de handjevol licensed NLP™ Coaching trainers in Nederland en is onder andere opgeleid door de grondlegger van NLP™, dr. Richard Bandler, John LaValle, Kathleen LaValle, Paul McKenna, Alessio Roberti en vele anderen. Kevin traint door heel Nederland. Hij is docent gevaarsbeheersing en werkte voor de overheid als professioneel verhoorder en verhoor-coach en verdiende zijn sporen als communicatietrainer. Hij is thuis in vele coachingsmethodieken en is naast NLP onder andere opgeleid in kerntransformatie, hypnose en IEMT. Kevin studeerde bedrijfskunde en is sinds 2006 actief als trainer, lifecoach en teamcoach.

 

*Hoewel de titel van de training anders doet vermoeden is deze training niet geschikt voor mensen met snode plannen. De training richt zich op mensen die met mensen werken en binnen de ethische grenzen hen verder (willen) helpen de wereld leuker te maken. Na aanmelding voor deze training zullen we je daarom bellen voor een telefonisch intakegesprek. 

Impressie

Investering

De investering in jezelf voor het volgen van deze training is inclusief alles. Daarmee bedoelen we de training en alle materialen, onbeperkt koffie, thee, water, koekjes, een lekkere lunch en een bewijs van deelname.

Vroegboektarief tot 19 januari 2021

€ 324,-

Standaardtarief

€ 424,-

Wil je een volledig NLP traject bij ons volgen? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden!

Data

De training duurt drie dagen en wordt gegeven op vrijdag, zaterdag en zondag. De volgende training start in 2021 op vrijdag 19 maart, zaterdag 20 maart en zondag 21 maart van 9.30 tot 16.30 uur.

Veelgestelde vragen over Liegen, bedriegen, manipuleren en beïnvloeden

Waar vindt de training plaats?

Alle opleidingen en trainingen van CapitalHEROES vinden plaats in Eindhoven, stadsdeel Stratum. Onze trainingsruimte bevindt zich in een prachtig vooroorlogs voormalig schoolgebouw uit 1938, waar nu diverse ondernemers hun kantoor of atelier hebben. We hebben een binnenplaats, zitten vlakbij het bos, er is een bushalte voor de deur en je kunt er gratis parkeren.

Waarom bieden jullie een dergelijke training aan?

Vanuit een bepaald referentiekader lijkt deze training manipulatie en beïnvloeding goed te praten. En dat doen we ook. We weten nu eenmaal dat we elke dag meer dan 35.000 beslissingen maken, voornamelijk onbewust, en dat we ons laten beïnvloeden. De training is bedoeld om je inzicht te geven in die processen om ze sneller door te hebben zodat je meer in staat bent je eigen ‘wil’ te volgen en daar gelukkig mee te zijn.

Anderzijds is de keerzijde dat het gebruiken van deze technieken en tools je in staat stelt anderen mensen te helpen in coaching, training, communicatie, thuis of op het werk. Alles is beïnvloeding. En dan kun je dit maar beter inzetten voor de goede zaak en een betere wereld.

Wat houdt het intakegesprek in?

We bellen je op om eens kennis te maken en om informeel te achterhalen welke motieven je hebt om met de training mee te doen. No worries, alleen wanneer we echt de indruk hebben dat je niet helemaal volledig duidelijk is wat de opzet van deze training is en waarom we hem zo genoemd hebben zullen we beslissen of je wel of niet mee kunt doen.

Waarom heeft deze training zo'n controversiële titel?

Dat heeft ‘ie niet. Tenminste niet volgens ons. Wellicht zijn we beïnvloed geraakt dat beïnvloeding en manipulatie  ‘slechte’ zaken zijn. Een knap staaltje werk als je het ons vraagt. Wanneer je nuchter kijkt, zou je kunnen zien, dat het er altijd al is geweest en altijd zal zijn. Je kunt dan maar beter begrijpen hoe dit werkt, lijkt ons.

Start Liegen, bedriegen, manipuleren en beïnvloeden

vrijdag 19 maart 2021