Coachen is een vak, dat vak leer je hier

Coaching is de vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen, uitgaande van gezonde mensen en een geloof in de veranderingsmogelijkheden die liggen besloten in de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag. Coachen is een vrij beroep, iedereen mag zich coach noemen. De praktijk wijst echter uit dat professioneel coachen echt een vak is en jij kunt dat nu gaan leren.

Na het volgen van de Licensed NLP Coach opleiding én na het behalen van jouw certificaat staat niets je meer in de weg om als succesvol coach aan de slag te gaan. Je beheerst de vaardigheden en achtergrondkennis en je weet met de juiste houding teams, leidinggevenden of andere mensen te coachen met blijvend resultaat en impact. Wanneer je beseft dat kennis over coaching en coachmodellen niet het verschil maakt, maar jij, als mens, in de rol van coach dan maak je impact die je zou moeten maken.

 • Ontdek wat coaching daadwerkelijk is, verken de stromingen en duik in de geschiedenis zodat je uiteindelijk zeker weet wie jij bent als coach.
 • Verdiep jouw NLP kennis grondig en combineer deze met tientallen basis coach modellen voor maximale impact.
 • Verbreed jouw horizon. Kijk verder dan enkel NLP en verbreed jouw kennis en vaardigheden zodat je op alles voorbereid bent. Ja, dat is een universele generalisatie.
 • Versterk jouw kwaliteiten zodat je een professionele topcoach kunt zijn met alle tools in huis om jouw coachees te gaan helpen alles uit zichzelf te halen.

Het verschil tussen coaches en goede coaches is onder andere de kwaliteit van de vragen die ze stellen, het vermogen om te confronteren en het aanzetten tot acties. En dat is precies waarom wij trots zijn om bij de slechts een van de 7 instituten in Nederland te horen die de licensed NLP Coach opleiding mogen aanbieden. Wij zijn persoonlijk opgeleid door de director of NLP coaching van The Society of NLP en onze opleiding bevat de allernieuwste en beste coachvaardigheden waarmee je nu en in de toekomst het verschil kan maken.

Onze volledige Licensed NLP Coach opleiding bestaat uit vier modules:

 • Coach Foundations
 • NLP Coach Essentials
 • NLP Coach Practice
 • Feedback en Felicitatiedag

Deze pagina geldt ook als inschrijfformulier. Wanneer je je wil inschrijven, dan vind je onderaan deze pagina het inschrijfgedeelte.

Joyce volgde eerst de NLP Practitioner opleiding

Module I: Coach Foundations

Deze module is voor iedereen toegankelijk met of zonder kennis van NLP of coaching. In deze module leer je alles over het ontstaan van coaching en de geschiedenis. Je leert het model wat het absolute fundament van coaching weergeeft: het performance model.  We trainen je in een generiek coachmodel waarmee we zelf ook al jaren werken. We leren je alles over hoe je jouw coachee doelen leert stellen. We bouwen ons coachmodel verder op met een hulpmiddel om jouw coachee snel beslissingen te leren maken over de consequenties van zijn (niet) handelen. Ook trainen we je om jouw coachee over te laten gaan tot het maken van een actieplan en het uitvoeren van daadwerkelijke acties. We gaan in op lifecoaching en trainen je in een model waarmee jij en jouw coachee direct op zoek kunnen gaan naar balans. Aan het einde van de module presenteren we je al deze onderdelen en bouwen we een coachmodel waar al deze onderdelen in verenigd zijn en waarmee je direct aan de slag kunt.

Randy volgde de training Coach Foundations

Module II: NLP Coach Essentials

In deze module introduceren we NLP en coaching als een winnend duo. Voordat we dat doen gaan we eerst in op de intake van een coachtraject. We leren je hoe je een intake houdt, wat daarbij valkuilen en no go’s zijn en hoe je dit administratief organiseert. Ook nemen we je mee in de wereld van de follow-up. De magie gebeurt pas na een coachsessie en daar zit jij als coach natuurlijk bovenop. In deze module delen we je alles wat wij weten over teamcoaching en het coachen van leidinggevenden. 1-op-1 coaching is iets heel anders dan het coachen van teams, of leidinggevenden. We delen daarom met je twee modellen die je daar voor kunt gebruiken.

NLP en coaching is zo krachtig dat we vanaf nu deze twee langzaam zullen samensmelten. Want wanneer je het meta-model beheerst, hoeveel beter worden jouw coachvragen dan? En wanneer je begrijpt hoe rapport echt werkt, hoe vertrouwd voelt jouw coachee zich dan? We gaan alle NLP vaardigheden en technieken langs en passen deze in het opgebouwde coachmodel. We gaan met je aan de slag om coachstrategieën te ontwikkelen en we delen een compleet baanbrekend model gebaseerd op het vertrouwde meta-model waarbij je precies weet wanneer welke NLP technieken te gebruiken. Naast het oefenen met elkaar staat deze module ook in het teken van externe coachees. Echte mensen, met echte problemen worden gecoacht door jou! We begeleiden je daar in en we doen dit op een unieke manier. Daarnaast word je de vaste coach van een van je mede deelnemers tijdens de opleiding. We grijpen elke mogelijkheid aan om jou te laten oefenen en trainen met de modellen.

Module III: NLP Coach Practice

De NLP Coach Practice staat volledig in het teken van de praktijk. We oefenen door met externe cliënten van verschillende niveau’s uit verschillende contexten. We zetten je aan de slag om jouw eigen intake, follow-up en meer te ontwerpen. Daarnaast coachen wij je om een antwoord te vinden op de vraag: waarom moet ik me door jou laten coachen? Een vraag die elke coachee of organisatie aan jou gaat stellen. We herhalen alle modellen en bouwen een overzichtelijk coachmodel waarvan jij inmiddels ruimschoots de kneepjes beheerst. In deze module doe je ook een examen.

Module IV: Feedback en felicitatiedag

Op deze dag krijg jij in de ochtend een workshop en ontwikkel jij jouw eigen businessplan voor jouw coaching business. Na de lunch krijg jij uitgebreid feedback over jouw examen en huiswerkopdrachten. Hierna pitch jij jouw coach mission statement aan de groep. We geven elkaar feedback. En wanneer je hiermee hebt laten zien recht te hebben op het internationaal erkend certificaat Licensed NLP Coach, feliciteren wij je. Wanneer je bent geslaagd vermelden wij jou op onze website en kunnen mensen die een coach zoeken contact met jou opnemen. Dit doen we omdat we jou direct op weg willen helpen naar een succesvolle coachingspraktijk. Gratis, kosteloos, zonder provisie of andere gekkigheid. De wereld net wat mooier maken, ook voor jou.

Daarom kies je voor de NLP Coach opleiding bij CapitalHEROES:

 • Zeer praktijkgerichte opleiding.
 • Begeleiding door twee ervaren trainers opgeleid door dr. Richard Bandler en John Grinder; de grondleggers van NLP.
 • Kleine groepen.
 • Inclusief alle benodigde materialen en arrangementskosten, dus geen extra kosten.
 • Internationaal NLP certificaat van The Society of NLP en mede ondertekend door dr. Richard Bandler, co-creator van NLP.
 • Mogelijkheden om je aan te sluiten als coach bij CapitalHEROES.

Jij ontvangt na het succesvol afronden van de opleiding het officiële certificaat Licensed  Coach of Neurolinguistic Programming. Jouw certificaat is dan ook uitgegeven door The Society of NLP en ondertekend door de ontwikkelaar van NLP dr. Richard Bandler en licensed NLP trainers Cindy Peerlings en Kevin Nagtzaam. Jouw certificaat is wereldwijd erkend als hét bewijs dat jij de meest actuele en volledige kennis en vaardigheden van NLP in huis hebt. Je mag je vanaf dan NLP Coach noemen en dat is een resultaat waar je trots op mag zijn.

Impressie

Zij gingen je voor

Anja Oversteegen

Ontzettend goede opbouw van het programma, leuke groep, ontspannen, gelachen, leerzaam en het enthousiasme van Cindy en Kevin is oh zo belangrijk en werkt zo motiverend.

Julika Holthuis

Heel positief en helpend. Het programma is een fijne gestructureerde basis om je coach skills te onderzoeken, oefenen en daarop te reflecteren.

Sandy Verberne

Erg leuk en leerzaam. Goede balans tussen theorie en praktijk. Wederom een veilige omgeving om te kunnen leren. Heel goed teamwork tussen Kevin en Cindy.

De investering in jezelf voor het volgen van de NLP Coach is inclusief alles. Daarmee bedoelen we de training en begeleiding door twee trainers, alle materialen, onbeperkt koffie, thee, water, koekjes, een lekkere lunch en natuurlijk het certificaat uitgegeven door The Society of NLP. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Deze pagina geldt ook als inschrijfformulier. Wanneer je je wil inschrijven, dan vind je onderaan deze pagina het inschrijfgedeelte.

Vroegboekkorting voor particulieren tot twee maanden voor start van de opleiding

€ 2474,-

Standaardtarief

€ 2624,-

Wil je een volledig NLP traject bij ons volgen? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden!

Data

De looptijd van de NLP Coach opleiding is ongeveer een half jaar. De studiebelasting buiten de opleiding om is ongeveer twee á drie uur per week. De opleiding is daarom uitstekend te combineren met je werk en jouw privé leven.

De volgende NLP Coach opleiding start op 28 maart 2026. Alle lesdagen duren van 9.30 – 16.30 uur.

De data zijn:

 • zaterdag 28 maart 2026
 • zondag 29 maart 2026
 • zaterdag 9 mei 2026
 • zondag 10 mei 2026
 • zaterdag 13 juni 2026
 • zondag 14 juni 2026
 • zaterdag 29 augustus 2026
 • zondag 30 augustus 2026
 • zaterdag 10 oktober 2026

Veelgestelde vragen over NLP Coach

Heb ik een vooropleiding nodig om deel te nemen aan deze opleiding?

Je kunt de NLP Coach opleiding volgen wanneer je in het bezit bent van een NLP Practitioner en NLP Master Certificaat uitgegeven door The Society of NLP. Wil je deelnemen aan een coachtraining en ben je nog niet in het bezit van deze certificaten, neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Ben ik na het volgen van deze opleiding coach?

In feite is iedereen coach in meer of mindere mate. Wanneer je in gesprek gaat met anderen om problemen om te lossen of doelen te bereiken ben je coach. Na het volgen van deze opleiding ben je gecertificeerd NLP Coach. Dit betekent dat je met behulp van NLP anderen kunt coachen hun potentieel aan te spreken en het beste uit zichzelf te halen. NLP Coaches zijn doorgaans erg effectief in het bereiken van succes. Na het volgen van deze opleiding staat niets jou in de weg een succesvolle coachpraktijk te starten.

Mag ik na het volgen van deze opleiding ook NLP trainingen geven?

Nee. Voor het geven van NLP trainingen volg je een andere route en zul je persoonlijk worden opgeleid door dr. Richard Bandler.

Werken jullie met rollenspellen en acteurs?

Wij geloven niet in rollenspellen. Daarom werken we tijdens de opleiding met echte mensen die echte doelen of problemen hebben. Soms werken we met een trainingsacteur om bepaalde casuïstiek te oefenen.

Waarom volg ik de NLP Coach opleiding bij jullie?

Er zijn in Nederland slechts 7 mensen die door dr. Richard Bandler zijn gecertificeerd als Licensed NLP Coach trainer, waaronder Kevin van CapitalHEROES. Om zeker te weten dat jouw NLP Coach opleiding van het allerhoogste niveau is raden wij je aan deze te volgen bij ons. Een volledige lijst van alle gecertificeerde trainers vind je hier.

Waar vindt de opleiding plaats?

Alle opleidingen en trainingen van CapitalHEROES vinden plaats in Eindhoven, stadsdeel Stratum. Onze trainingsruimte bevindt zich in een prachtig vooroorlogs voormalig schoolgebouw uit 1938, waar nu diverse ondernemers hun kantoor of atelier hebben. We hebben een binnenplaats, zitten vlakbij het bos, er is een bushalte voor de deur en je kunt er gratis parkeren.

Start NLP Coach

zaterdag 28 maart 2026

34 reviews over CapitalHEROES

Bekijk reviews

Verrijking training NLP Practitioner

In juli de NLP Practitioner afgerond bij CapitalHEROES. Zorgvuldig uitgezocht en achteraf was/is het een perfecte keuze geweest. Het is een trainingsinstituut waar de trainers zich perfect aanvullen. Ze gaan op een gedreven en zeker professionele manier te werk maar ook met de nodige humor. Het was een mooie reis met mezelf die ik zeker voortzet in de Master en Coach – de opleiding is absoluut aan te raden – eigenlijk gewoon een “must” voor iedereen. Groetjes Arien

Arien Peeters - Lees alle ervaringen