NLP Communicatiemodel: hoe werkt het?

Blog van Kevin

We nemen de wereld waar via onze zintuigen. De zintuigen binnen NLP worden modaliteiten genoemd. Per seconde komen er zo’n 4,6 miljoen prikkels op ons af die informatie bevatten. Als we deze prikkels allemaal moeten waarnemen en verwerken, zou ons brein op hol slaan. Daarom vindt er een selectie plaats welke prikkels er binnen mogen komen en welke simpelweg worden weggelaten.

We noemen dit proces het universele modificatieproces. Dit proces zorgt ervoor dat alles wat niet belangrijk is wordt weggelaten. Om de wereld sneller te begrijpen, worden veel prikkels een beetje aangepast of vervormd. En tenslotte, omdat het brein een leermachine is, worden prikkels ook nog eens wat gegeneraliseerd. Vier poten, een staart, snorharen en het miauwt; dan zal het wel een kat zijn.

‘Dan pak ik 2525, zo drinkt Els ‘m ook altijd’

Blog van Kevin

Ergens deze week haalde ik was spullen op bij ICT experts. Het was fascinerend. Vooral omdat ik mezelf niet beschouw als een kenniskliko op ICT gebied, hoopte ik veel te leren. En geleerd heb ik. Heel veel. Maar niet persé over ICT.

Diezelfde week zat ik lekker op het terras op het Vrijthof in Maastricht. Mijn grootste hobby is gewoon kijken naar mensen met koffie. Zwarte koffie. Ondanks de 27 graden. Het viel me op dat vooral mannen vaak ‘invisible socks’ dragen. Maar als ik ze toch kan zien, hoe ‘invisible’ zijn ze dan? Je bent dan eigenlijk gewoon af, hè? Kijk als Scapino dan zegt dat ze onzichtbaar zijn, maar niet zijn, wie houd je dan voor de gek?

In jouw brein is het drukker dan op de wereld

blog van Cindy

De totale wereldbevolking bedraagt naar schatting 7.684.292.383 inwoners volgens het CIA World Factbook van 2020. Voor een schatting vind ik dat vrij specifiek. Maar goed, het gaat om grote getalen, dus ik houd het voor het gemak op bijna 8 miljard mensen. De United Nations schatten dat we dat aantal in 2023 bereiken, dus ik rond het alvast naar boven af.

Lees hier verder

BLOG: Sloop die tunnel

Cindy Peerlings

Houd je het nog vol? Zie je al licht aan het einde van de tunnel?

Mensen vragen mij (Cindy) wel eens wat ik van Corona vind. Niet zoveel. Corona is. Het is van zichzelf niet goed en het is niet slecht. Het is een virus. En het doet dat wat virussen doen. Ik ben geen viroloog, dus wat dat precies is weet ik niet. Waarschijnlijk iets virusachtigs.

Lees hier verder

NIEUW: de NLP Podcast

Tips, oefeningen, inzichten en meer gratis voor iedereen

Vanaf nu kun je elke week luisteren naar de NLP Podcast. Wij namen het intiatief om in eigen huis een podcast te produceren om heel Nederland te laten horen dat persoonlijk leiderschap tussen je oren zit. Wij zullen elke week een nieuwe aflevering online zetten. De NLP podcast is te beluisteren op Spotify en Apple Music maar ook via soundcloud.

We delen oefeningen, inzichten, tips maar ook interviews, boek ideeën en alles wat bijdraagt aan slim en effectief je hoofd gebruiken. Laat ons weten wat je van de podcast vindt. Heb je vragen, tips of ideeën? Mail ons!

                                                  

 

BLOG: Als ze het een crisis noemen...

22 april 2020

Vorige week keek ik (Cindy), net als velen, naar de persconferentie van Mark Rutte waarin hij het heeft over ‘het nieuwe normaal’ in onze anderhalvemetersamenleving.

Als ik anderhalvemetersamenleving intyp in Word, dan zet de spellingscontrole daar direct een rood golvend streepje onder. Rechtermuisknop: geen spellingssuggesties. Volgens Word bestaat de anderhalvemetersamenleving helemaal niet. Het nieuwe normaal rekent Word wel goed.

Lees hier verder

 

NIEUWS: Onze nieuwe website is live!

1 april 2020

Na maanden voorbereiding gaat vandaag onze vernieuwde website live! We vonden het tijd voor een update zodat jij nog sneller kunt vinden wat je zoekt. Ook in deze vreemde tijd, waarin alles anders is. We zijn trots op het eindresultaat en hopen dat jij hier vindt wat je zoekt. Laat je ons weten hoe de website je bevalt?

BLOG: 'Het is kut en het is oké'

30 maart 2020

Een jaar geleden maakte ik (Cindy) met 11 andere vrouwen een wandeltocht door de Sahara. “Waarom in hemelsnaam”, vroegen sommigen mij vooraf. Dat vond ik een rare vraag, want het leek mij fantastisch. Ik heb persoonlijk geen bucketlist, maar als ik er een had gehad dan had wandelen met een kameel door de Sahara daar zeker op gestaan. Nu was ik al eens naar Santiago gelopen, dus een weekje woestijnwandelen leek mij prima te doen.

Lees hier verder

NIEUWS: Maatregelen Corona-virus

23 maart 2020

In verband met het richtlijnen van het RIVM en het kabinet omtrent het coronavirus zijn onze trainingen, opleidingen en info avonden (voorlopig) uitgesteld tot 1 juni. Wij zullen er alles aan doen onze bijdrage te leveren om de verspreiding van dit virus te verminderen. Met de deelnemers van de lopende groepen maken we afspraken over hoe we verder gaan met deze NLP reis.

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico’s.

#staysafe #daslief

BLOG: 'We leven samen mee'

20 maart 2020

Sinds de tweede wereldoorlog heeft Nederland niet eerder zulke heftige maatregelen moeten nemen om een noodtoestand te voorkomen. Het COVID-19 virus kwam eind december over vanuit China naar Europa. Enkele weken geleden was de eerste Corona besmetting in Nederland een feit. En vandaag is dat aantal opgelopen tot 1135. Waarschijnlijk ligt het werkelijke aantal fors hoger.

Drie weken geleden was ik in New York, Broadway, The Music Box Theatre bij de voorstelling ‘Dear Evan Hansen’.

Lees hier verder

NIEUWS: Acht deelnemers ontvangen certificaat Coach foundations

8 maart 2020

Deze acht kanjers volgden met succes module 1 van onze NLP Coach opleiding. Zij verdienden hiermee het certificaat Coach Foundations ondertekend door dr. Richard Bandler, John LaValle en Cindy Peerlings en Kevin Nagtzaam.

Trots op deze top coaches in de dop! Proficiat Sandy, Lisa, Anja, Julika, Nancy, Randy, Peter en Joyce

De volgende Coach Foundations is op 4, 5 en 6 september 2020. En iedereen kan deelnemen! ?

BLOG: 'Leven en vast aan een bungeekoord'

10 oktober 2019

Ik ben klaar. Ik heb een doel bereikt. Een doel dat groter was dan ik ooit dacht. Een doel dat verbonden was met een veel hogere waarde. Een doel waar ik al heel lang aan werk. Een doel wat ik niet gekozen heb maar waar ik wel naar het bereiken van heb verlangd.

Vrijheid en rechtvaardigheid zijn mijn twee gedeelde first position waarden. Dat kan helemaal niet volgens de theorie, maar het werkt voor me dus besloot ik het zo maar te laten. Streven naar vrijheid en rechtvaardigheid of rechtvaardigheid en vrijheid zijn mijn drijfveren. Dat bekt wel lekker hè? Ik heb daar gevoel bij en een bepaalde verwachting.

Lees hier verder

BLOG: 'Je hoorde het zelfs in Keulen donderen'

31 augustus 2019

Gewoon een zaterdagavond. Rond half tien. In Aachen. Mijn vriend en ik zaten bij Ghorban, een heerlijke wijnbar en delicatessenzaak, te genieten van een wijntje en het passerende publiek. Nog steeds een van m’n grootste hobby’s.

Op tafel stond een plankje met allerlei oliën en azijnen. Olijfolie extra vierge. Wanneer mooie, rijpe olijven zijn aangekomen in de perserij worden ze eerst gemalen en gekneed waar de specifieke smaak ontstaat. Vervolgens ontstaan de eerste sappen tijdens het persen, helaas is dit sap nog hartstikke bitter en is alles behalve lekker. Om tot het heerlijk ruikende vloeibare goud te komen wat we zo graag willen hebben, wordt het sap gecentrifugeerd, hierdoor scheidt het water zich van de olie en blijf je over met prachtige extra vierge olijfolie.

Lees hier verder

20+ reviews over CapitalHEROES

Reviews op Trustpilot

Verrijking training NLP Practitioner

In juli de NLP Practitioner afgerond bij CapitalHEROES. Zorgvuldig uitgezocht en achteraf was/is het een perfecte keuze geweest. Het is een trainingsinstituut waar de trainers zich perfect aanvullen. Ze gaan op een gedreven en zeker professionele manier te werk maar ook met de nodige humor. Het was een mooie reis met mezelf die ik zeker voortzet in de Master en Coach – de opleiding is absoluut aan te raden – eigenlijk gewoon een “must” voor iedereen. Groetjes Arien

Arien Peeters - Lees alle ervaringen