De beste manieren voor het reguleren van emoties

Blog van Kevin

Emoties zijn onlosmakelijk verbonden met ons menselijk bestaan en spelen een cruciale rol in hoe we ons voelen, denken en handelen. Positief of negatief, emoties beïnvloeden ons diepgaand. Het effectief reguleren ervan wordt steeds belangrijker. Leer hoe je emoties begrijpt, beheerst en uit op een manier die niet alleen jouw welzijn, maar ook jouw relaties met anderen bevordert.

Lees hier verder

Emoties reguleren overview

Hoogtevrees overwinnen? Zo kom je over je extreme angst heen

Blog van Kevin

Wanneer angst, zoals hoogtevrees, ongecontroleerd en overdreven wordt, kan het ons dagelijks leven beïnvloeden en zelfs tot fobieën leiden. In dit artikel verkennen we de psychologie achter angst en fobieën, analyseren we mogelijke oorzaken en bespreken we enkele strategieën om hoogtevrees te overwinnen.

Lees hier verder

Alles over metaprogramma's in NLP

Blog van Kevin

Metaprogramma’s zijn breinfilters diep in ons onbewuste. Ieder mens is anders, en ieder brein is anders. Maar wat zijn metaprogramma’s? Welke metaprogramma’s zijn er? En hoe kun je metaprogramma’s herkennen en gebruiken? In dit blog ontdek je het antwoord op deze en diverse andere interessante vragen rondom het thema metaprogramma’s in NLP.

Lees hier verder

De kenmerken van een goede leidinggevende

Blog van Kevin

Goed leiderschap is cruciaal voor het succes van elk team of organisatie. Het hebben van een effectieve en goede teamleider kan het verschil maken tussen een succesvolle en een mislukte onderneming. Maar wat maakt iemand tot een goede leidinggevende?

Lees hier verder

Hoe omgaan met jaloezie en onzekerheid? (8 tips + II technieken)

Blog van Kevin

Iedereen is weleens jaloers (geweest). Het is een complexe emotie die we allemaal kennen en waarmee we op een bepaald moment in ons leven te maken krijgen. Jaloezie kan ons leven op verschillende positieve en negatieve manieren beïnvloeden. Met een beetje gezonde jaloezie is niets mis, aan de andere kant heeft onredelijke jaloezie een grote impact. In dit artikel lees je waar jaloersheid vandaan komt en hoe je leert om beter met jaloezie om te gaan.

Lees hier verder

Jaloezie

Werkt NLP bij autisme?

Blog van Kevin

Wij zien mensen met kenmerken van autisme als mensen met kenmerken van autisme. Ze zijn niet kapot, raar, vreemd of bevangen door het stoornis. Het zijn mensen met kenmerken van autisme. Net als jij en ik. Schrijven over NLP en autisme is dus als schrijven over NLP en ieder mens op deze wereld. Maar werkt NLP bij autisme? Kevin legt het uit.

Lees hier verder

De kracht van visualiseren

Blog van Kevin

Iedereen kan visualiseren. En we weten dat visualisatie een ongelofelijk groot effect heeft op het bereiken van doelen. Sterker nog uit veel onderzoeken blijkt dat visualiseren bijna hetzelfde effect heeft als iets daadwerkelijk uitvoeren. Dat betekent dus dat we de kracht van visualisatie niet mogen onderschatten.

Lees hier verder

Belemmerende overtuigingen ombuigen, hoe doe je dat?

Blog van Kevin

Overtuigingen kunnen helpend zijn, maar er zijn juist ook beperkende en belemmerende overtuigingen. Hoe ontstaan deze overtuigingen en hoe kun je overtuigingen ombuigen? In dit blog legt Kevin het graag aan je uit.

Lees hier verder

belemmerende overtuiging

Non-verbale communicatie oefeningen

Blog van Kevin

Waarom rennen bizons weg van leeuwen? Waarom rennen leeuwen nooit weg voor leeuwen? Waarom kan de een schijnbaar alles zeggen en valt bij de ander vaak veel verkeerd? Waarom krijg je als leidinggevende niet voor elkaar wat je wil en zijn sommige coaches briljant zonder kennis? Het non verbale is een belangrijk aspect in de communicatie. In deze blog leggen we het uit.

Lees hier verder

non verbale communicatie oefeningen

In contact komen met je gevoel

Blog van Kevin

Een emotie is als een interne sensatie die ons aanzet tot actie. Binnen NLP spreken we van een interne staat. Want wij als mensen hangen aan elkaar van interne staten. De hele dag door. En we begrijpen er niet zoveel van. Maar in dit blog vertellen wij alles wat je moet weten.

Lees hier verder

In contact met je gevoel

130 vragen die je moet kennen als coach of leidinggevende

Blog van Kevin

In dit artikel nemen we je mee naar het ontstaan van coaching aan de hand van Timothy Gallwey en Sir John Whitmore en geven we je 130 vragen die je moet kennen als coach of leidinggevende, en waar je niets aan hebt zonder de context van dit artikel.

Lees hier verder

Coachingsvragen

Walt Disney strategie

Blog van Kevin

Ben je een kei in plannen en organiseren, maar ontbreekt het je aan dat ene briljante idee om vorm te geven? Heb je geweldige ideeën en komt het er niet van om ze te realiseren? Of wordt het realiseren ervan onderuit gehaald doordat een kritisch stemmetje in jou zegt: “dat kun je toch niet”, “dat is voor jou niet weggelegd” of “ja maar, dat kan niet want ……”. Met de Disney strategie boek je wel succes.

Lees hier verder

walt disney methode

Leerfasen van Maslow

Blog van Kevin

Soms hoor ik (Kevin) verhalen van mensen die me onbedoeld, en vooraleerst onbewust, aangrijpen. Van die verhalen die ik me net iets te levendig voorstel waarbij ik voel en ervaar. In dit artikel bespreken we een van deze verhalen om vervolgens te kijken naar de Leerfasen van Maslow.

Lees hier verder

Leerfasen van Maslow

Gesprekstechnieken verbeteren

Blog van Kevin

In mijn eerdere blogs over het NLP communicatiemodel, kalibreren en rapport schreef ik al over communicatie. In deze blog neem ik je mee in de wereld van de gesprekstechnieken. Ik geloof dat ik daar, als professioneel verhoorder en verhoor coach bij de Nationale Politie en nu als docent gedrag en communicatie aan de Politieacademie, wel het een en ander over te vertellen heb. Laten we zoals vaker het geval is, eens beginnen bij het begin.

Lees hier verder

Gesprekstechnieken verbeteren

Waardenhiërarchie

Blog van Kevin

Waarden gaan over wat we echt belangrijk vinden in het leven. Vaak uitgedrukt in woorden die je ‘niet in een kruiwagen kunt gooien’. Met andere woorden: je kunt waarden niet vastpakken. En omdat waarden zintuiglijk niet waarneembaar zijn (anders dan gedrag) zijn we ons vaak niet bewust van onze waarden terwijl ze toch veel invloed uitoefenen op hoe we reageren op ervaringen.

Lees hier verder

Waardenhierachie

Kalibreren voor een connectie

Blog van Kevin

Waarom rennen bizons weg van leeuwen? Waarom rennen leeuwen nooit weg voor leeuwen? Waarom kan de een schijnbaar alles zeggen en valt bij de ander vaak veel verkeerd? Waarom krijg je als leidinggevende niet voor elkaar wat je wil en zijn sommige coaches briljant zonder kennis? In dit artikel bespreken we de fenomenen kalibreren en rapport [uitspraak: rà-poor].

Lees hier verder

Herkaderen

Blog van Kevin

Alles wat je gelooft is een overtuiging. Overtuigingen geven ons zekerheid. Het geeft ons een houvast in het leven. Herkaderen verandert de overtuiging en levert inzicht en nuance op. In dit artikel leggen wij uit wat herkaderen precies is, geven wij voorbeelden en hoe je kan oefenen met herkaderen.

Lees hier verder

Herkaderen NLP

NLP en submodaliteiten

Blog van Kevin

We hebben vijf modaliteiten met elk een eigen functie en toepassing: visueel, auditief, kinesthetisch, olfactorisch en gustatief. Of simpelweg: zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Binnen NLP noemen we deze zintuiglijke waarnemingen ook wel de modaliteiten. In dit artikel vertellen we alles over NLP en submodaliteiten wat je moet weten.

Lees hier verder

NLP en submodaliteiten

NLP en Hypnose

Blog van Kevin

Wij weten dat jij geïnteresseerd bent om invloed te hebben op anderen en jezelf. Invloed is macht en macht is controle en controle betekent, dat je krijgt wat je wilt hebben. Het is goed om controle te hebben zodat jij kunt krijgen wat je wilt hebben. Invloed is goed. Wanneer jij meer invloed hebt, heb je meer controle en dus meer resultaat. Wanneer jij anders denkt dan daarvoor zul je sneller meer invloed kunnen uitoefenen. En daar is niets slecht aan. Je hoeft alleen maar te leren dit te doen, zodat het lukt. In dit artikel vertellen we hoe NLP en hypnose elkaar versterken.

Lees hier verder

NLP hypnose

NLP representatiesystemen

Blog van Kevin

Een zintuig of organum sensus is een gespecialiseerd orgaan dat een organisme in staat stelt bepaalde, voor het zintuig specifieke, stimuli (prikkels) waar te nemen. Ieder afzonderlijk zintuig geeft mens en dier toegang tot een bepaald deel van de fysische werkelijkheid. De zintuigen vormen een belangrijk studieobject van de neurowetenschap en de cognitieve psychologie.

Lees hier verder

nlp representatiesystemen

NLP Metamodel

Blog van Kevin

Wij hebben in ons leven op elk moment een ervaring. Nu. En nu. En nu. En nu weer. Via onze zintuigen nemen we die ervaringen waar. Wij weten dat jij je nu kunt herinneren dat dit te maken heeft met de modaliteiten. Visueel, auditief, kinesthetisch, olfactorisch en gustatief. VAKOG. Deze ervaring nemen we waar en wordt gecodeerd opgeslagen in wat wij noemen de dieptestructuur. Maar niet voordat er iets gedaan wordt met die informatie. Als we alles zouden opslaan wat we ervaren dan lopen we vast. Daarom heeft ons brein filters in zich.

Lees hier verder

NLP Metamodel

NLP Oogpatronen

Blog van Kevin

Wanneer wij informatie verwerken kunnen we dit visueel, auditief, kinesthetisch, olfactorisch of gustatief doen of door middel van een combinatie (synesthesie). Het is mogelijk om de toegang te hebben tot de betekenis van een woord in één of in een combinatie van de vijf zintuiglijke systemen. Door het scherp kalibreren van iemands oogbewegingen krijgen we aanwijzingen waar in het brein iemand informatie opslaat en weer representeert en hoe iemand daar mogelijk mee omgaat.

Lees hier verder

NLP Oogpatronen

Logische niveaus

Blog van Kevin

Robert Dilts heeft het model van de logische niveaus ontwikkeld op grond van Gregory Bateson’s ‘Steps to an Ecology of Mind’ (1972). Het worden ook wel eens de neurologische niveaus genoemd. Het verkrijgen van inzicht in eigen en andermans model van de wereld kan met behulp van dit model. Het geeft inzicht in niveaus van communicatie, verandering en functioneren.

Lees hier verder

Vooronderstellingen

Blog van Kevin

Vooronderstellingen zijn heel erg belangrijk binnen NLP. Ze vormen de basis van twee taalmodellen én zijn het bindmiddel tussen de ogenschijnlijk losstaande onderdelen van NLP. Vooronderstellingen zijn niet hetzelfde als aannames of veronderstellingen. In dit artikel vind je de uitleg van deze vooronderstellingen van NLP. Een vooronderstelling is alles wat waar moet zijn als je de zin wilt begrijpen. Alles wat waar is, alles wat wordt aangenomen te bestaan en er te zijn.

Lees hier verder

NLP technieken

Blog van Kevin

NLP bestaat inmiddels meer dan 50 jaar. En steeds meer mensen raken bekend met NLP en de effectiviteit daarvan. Niet op de laatste plaats is dit te danken aan de ontelbare NLP technieken die inmiddels zijn ontwikkeld. NLP spreekt van het ontdekken van strategieën. Niet meer wat of waarom iemand iets succesvol doet maar hoe. NLP houdt zich dus minder bezig met wat iets is maar meer met hoe dat is, ofwel minder met inhoud en meer met vorm.

Maar wat zijn NLP technieken nu eigenlijk? Welke techniek kun je gebruiken om je goed te voelen? Of bestaat er een NLP techniek om angst te overwinnen? In dit artikel leggen we het allemaal uit.

Lees hier verder

NLP Communicatiemodel: hoe werkt het?

Blog van Kevin

We nemen de wereld waar via onze zintuigen. De zintuigen binnen NLP worden modaliteiten genoemd. Per seconde komen er zo’n 4,6 miljoen prikkels op ons af die informatie bevatten. Als we deze prikkels allemaal moeten waarnemen en verwerken, zou ons brein op hol slaan. Daarom vindt er een selectie plaats welke prikkels er binnen mogen komen en welke simpelweg worden weggelaten.

We noemen dit proces het universele modificatieproces. Dit proces zorgt ervoor dat alles wat niet belangrijk is wordt weggelaten. Om de wereld sneller te begrijpen, worden veel prikkels een beetje aangepast of vervormd. En tenslotte, omdat het brein een leermachine is, worden prikkels ook nog eens wat gegeneraliseerd. Vier poten, een staart, snorharen en het miauwt; dan zal het wel een kat zijn.

‘Dan pak ik 2525, zo drinkt Els ‘m ook altijd’

Blog van Kevin

Ergens deze week haalde ik was spullen op bij ICT experts. Het was fascinerend. Vooral omdat ik mezelf niet beschouw als een kenniskliko op ICT gebied, hoopte ik veel te leren. En geleerd heb ik. Heel veel. Maar niet persé over ICT.

Diezelfde week zat ik lekker op het terras op het Vrijthof in Maastricht. Mijn grootste hobby is gewoon kijken naar mensen met koffie. Zwarte koffie. Ondanks de 27 graden. Het viel me op dat vooral mannen vaak ‘invisible socks’ dragen. Maar als ik ze toch kan zien, hoe ‘invisible’ zijn ze dan? Je bent dan eigenlijk gewoon af, hè? Kijk als Scapino dan zegt dat ze onzichtbaar zijn, maar niet zijn, wie houd je dan voor de gek?

In jouw brein is het drukker dan op de wereld

blog van Cindy

De totale wereldbevolking bedraagt naar schatting 7.684.292.383 inwoners volgens het CIA World Factbook van 2020. Voor een schatting vind ik dat vrij specifiek. Maar goed, het gaat om grote getalen, dus ik houd het voor het gemak op bijna 8 miljard mensen. De United Nations schatten dat we dat aantal in 2023 bereiken, dus ik rond het alvast naar boven af.

Lees hier verder

BLOG: Sloop die tunnel

Cindy Peerlings

Houd je het nog vol? Zie je al licht aan het einde van de tunnel?

Mensen vragen mij (Cindy) wel eens wat ik van Corona vind. Niet zoveel. Corona is. Het is van zichzelf niet goed en het is niet slecht. Het is een virus. En het doet dat wat virussen doen. Ik ben geen viroloog, dus wat dat precies is weet ik niet. Waarschijnlijk iets virusachtigs.

Lees hier verder

NIEUW: de NLP Podcast

Tips, oefeningen, inzichten en meer gratis voor iedereen

Vanaf nu kun je elke week luisteren naar de NLP Podcast. Wij namen het intiatief om in eigen huis een podcast te produceren om heel Nederland te laten horen dat persoonlijk leiderschap tussen je oren zit. Wij zullen elke week een nieuwe aflevering online zetten. De NLP podcast is te beluisteren op Spotify en Apple Music maar ook via soundcloud.

We delen oefeningen, inzichten, tips maar ook interviews, boek ideeën en alles wat bijdraagt aan slim en effectief je hoofd gebruiken. Laat ons weten wat je van de podcast vindt. Heb je vragen, tips of ideeën? Mail ons!

                                                  

 

BLOG: Als ze het een crisis noemen...

22 april 2020

Vorige week keek ik (Cindy), net als velen, naar de persconferentie van Mark Rutte waarin hij het heeft over ‘het nieuwe normaal’ in onze anderhalvemetersamenleving.

Als ik anderhalvemetersamenleving intyp in Word, dan zet de spellingscontrole daar direct een rood golvend streepje onder. Rechtermuisknop: geen spellingssuggesties. Volgens Word bestaat de anderhalvemetersamenleving helemaal niet. Het nieuwe normaal rekent Word wel goed.

Lees hier verder

 

BLOG: 'Het is kut en het is oké'

30 maart 2020

Een jaar geleden maakte ik (Cindy) met 11 andere vrouwen een wandeltocht door de Sahara. “Waarom in hemelsnaam”, vroegen sommigen mij vooraf. Dat vond ik een rare vraag, want het leek mij fantastisch. Ik heb persoonlijk geen bucketlist, maar als ik er een had gehad dan had wandelen met een kameel door de Sahara daar zeker op gestaan. Nu was ik al eens naar Santiago gelopen, dus een weekje woestijnwandelen leek mij prima te doen.

Lees hier verder

BLOG: 'We leven samen mee'

20 maart 2020

Sinds de tweede wereldoorlog heeft Nederland niet eerder zulke heftige maatregelen moeten nemen om een noodtoestand te voorkomen. Het COVID-19 virus kwam eind december over vanuit China naar Europa. Enkele weken geleden was de eerste Corona besmetting in Nederland een feit. En vandaag is dat aantal opgelopen tot 1135. Waarschijnlijk ligt het werkelijke aantal fors hoger.

Drie weken geleden was ik in New York, Broadway, The Music Box Theatre bij de voorstelling ‘Dear Evan Hansen’.

Lees hier verder

NIEUWS: Acht deelnemers ontvangen certificaat Coach foundations

8 maart 2020

Deze acht kanjers volgden met succes module 1 van onze NLP Coach opleiding. Zij verdienden hiermee het certificaat Coach Foundations ondertekend door dr. Richard Bandler, John LaValle en Cindy Peerlings en Kevin Nagtzaam.

Trots op deze top coaches in de dop! Proficiat Sandy, Lisa, Anja, Julika, Nancy, Randy, Peter en Joyce

De volgende Coach Foundations is op 4, 5 en 6 september 2020. En iedereen kan deelnemen! ?

BLOG: 'Leven en vast aan een bungeekoord'

10 oktober 2019

Ik ben klaar. Ik heb een doel bereikt. Een doel dat groter was dan ik ooit dacht. Een doel dat verbonden was met een veel hogere waarde. Een doel waar ik al heel lang aan werk. Een doel wat ik niet gekozen heb maar waar ik wel naar het bereiken van heb verlangd.

Vrijheid en rechtvaardigheid zijn mijn twee gedeelde first position waarden. Dat kan helemaal niet volgens de theorie, maar het werkt voor me dus besloot ik het zo maar te laten. Streven naar vrijheid en rechtvaardigheid of rechtvaardigheid en vrijheid zijn mijn drijfveren. Dat bekt wel lekker hè? Ik heb daar gevoel bij en een bepaalde verwachting.

Lees hier verder

BLOG: 'Je hoorde het zelfs in Keulen donderen'

31 augustus 2019

Gewoon een zaterdagavond. Rond half tien. In Aachen. Mijn vriend en ik zaten bij Ghorban, een heerlijke wijnbar en delicatessenzaak, te genieten van een wijntje en het passerende publiek. Nog steeds een van m’n grootste hobby’s.

Op tafel stond een plankje met allerlei oliën en azijnen. Olijfolie extra vierge. Wanneer mooie, rijpe olijven zijn aangekomen in de perserij worden ze eerst gemalen en gekneed waar de specifieke smaak ontstaat. Vervolgens ontstaan de eerste sappen tijdens het persen, helaas is dit sap nog hartstikke bitter en is alles behalve lekker. Om tot het heerlijk ruikende vloeibare goud te komen wat we zo graag willen hebben, wordt het sap gecentrifugeerd, hierdoor scheidt het water zich van de olie en blijf je over met prachtige extra vierge olijfolie.

Lees hier verder

20+ reviews over CapitalHEROES

Reviews op Trustpilot

Verrijking training NLP Practitioner

In juli de NLP Practitioner afgerond bij CapitalHEROES. Zorgvuldig uitgezocht en achteraf was/is het een perfecte keuze geweest. Het is een trainingsinstituut waar de trainers zich perfect aanvullen. Ze gaan op een gedreven en zeker professionele manier te werk maar ook met de nodige humor. Het was een mooie reis met mezelf die ik zeker voortzet in de Master en Coach – de opleiding is absoluut aan te raden – eigenlijk gewoon een “must” voor iedereen. Groetjes Arien

Arien Peeters - Lees alle ervaringen