De start van persoonlijk leiderschap

Welkom in de wereld van persoonlijk leiderschap, communicatie en het effectief gebruik maken van jouw brein. Wil je graag weten waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen? Of wil je je bewust worden van je eigen communicatie en het effect ervan op anderen? Dan is de opleiding tot NLP Practitioner zeer geschikt voor jou.

NLP in een notendop

In deze praktijkgerichte opleiding leer je om inzicht te krijgen in menselijk gedrag. Dat van jezelf en van anderen. NLP zou je kunnen vergelijken met een handleiding van je brein. We gaan ontdekken hoe je van nare gewoonten af kunt komen en hoe je vervelende dingen sneller in een ander perspectief kunnen zien. We leren je hoe dat nare, negatieve stemmetje de baas te worden, zodat jij beter met je emoties om kunt gaan. Iedereen heeft blokkades en beperkende overtuigingen. Tijdens deze opleiding krijg je inzicht in je eigen denkpatronen en hoe je deze doorbreekt. We gaan op zoek naar wat voor jou echt belangrijk is en leren je hoe je de regie neemt over jouw leven. Dat noemen wij persoonlijk leiderschap.

Persoonlijk leiderschap is congruent invloed kunnen uitoefenen op jouw gedachten, gevoelens en gedrag in relatie tot je omgeving.

 • Bepaal jouw koers, dromen en doelen. Bepaal wat jij belangrijk vindt in jouw leven en bepaal wat jij gaat ontwikkelen.
 • Los op wat jou tegenhoudt; in het verleden, heden of toekomst. Door beperkingen en blokkades te overwinnen steven jij af op persoonlijk leiderschap.
 • Bereik jouw dromen en doelen zodat jij jouw beste leven kunt leven en op elk moment beter communiceert met jezelf en jouw omgeving.
 • Leer hoe jouw brein werkt. Inzicht krijgen in menselijk gedrag is een ongelofelijk grote stap in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

NLP helpt je om betere resultaten te bereiken bij jezelf en anderen, of het nu om je partner, klant, dochter, collega of leidinggevende gaat. NLP leer je op bewust en onbewust niveau. Daarom oefenen we veel in onze opleidingen, gewoon omdat je een vaardigheid beter leert als je die veel oefent.

Samengevat kunnen we zeggen dat NLP je helpt om te ontdekken waar je naartoe wil, wat je tot nu toe tegenhoudt en hoe je die hindernissen doorbreekt, welke hulpbronnen je nodig hebt en hoe je die kunt activeren zodat je nu een verandering kunt doormaken die je mee kunt nemen in de toekomst.

Impressie

Wat leer je in de NLP Practitioner opleiding

De opleiding bestaat uit 11 opleidingsdagen. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het officiële certificaat Licensed Practitioner of Neurolinguistic Programming. Jouw certificaat is dan ook uitgegeven door The Society of NLP en ondertekend door de ontwikkelaar van NLP dr. Richard Bandler en licensed NLP trainers Cindy Peerlings en Kevin Nagtzaam. Om in aanmerking te komen voor certificering geldt dat je minimaal 90% van de training aanwezig bent.

De opleiding NLP Practitioner is opgedeeld in de volgende blokken:

Blok I: De werking van het brein, doelen stellen en je goed voelen.

Tijdens het eerste blok van de NLP Practitioner opleiding maak je kennis met het ontstaan van NLP en de twee grondleggers Dr. Richard Bandler en John Grinder. We leren je hoe je makkelijk contact met anderen en hoe je goed en effectief relaties kunt aangaan en verbeteren doormiddel van rapport (zeg: rappoor). Jij gaat zelf aan de slag met een techniek om een naar gevoel te neutraliseren. Ook leren we je de acht vooronderstellingen van NLP. Dit zijn een soort aannames die je wel moet begrijpen, wil je NLP kunnen begrijpen.

In dit blok ga je ook aan de slag met het stellen van doelen of gewenste resultaten. Groot dromen is vaak nog lastig. Daarom leren we je een oefening om dit weer te kunnen. Zelfs Walt Disney gebruikte deze techniek. Aan de hand van deze oefening gaan we verder met het in kaart brengen van dat wat jij wilt bereiken. We leren je dat effectief gedrag altijd volgt op de richting die je hebt bepaald en de acties die je hebt ondernomen. We leren je het NLP Outcome model waarbij jij ook jouw hindernissen en hulpbronnen in kaart gaat brengen.

In dit blok kijken we ook naar het Neuro-gedeelte van NLP. We leren je dus hoe ons brein werkt. We gaan in op hoe wij de wereld waarnemen en hoe de wereld betekenis krijgt in ons brein. We acteren niet direct in de wereld zoals we die waarnemen maar op basis van een representatie van die wereld. We leren je alles over hoe je deze manier van waarnemen kunt beïnvloeden en hoe je dit bij anderen kunt herkennen. We koppelen vervolgens alles uit dit blok aan elkaar door in te gaan op het NLP communicatiemodel.

Blok II: Waarnemen, de programmering van ons brein en hulpbronnen gebruiken.

In dit blok kijken we terug naar vorig blok om vervolgens vanaf daar je weer mee te nemen naar de volgende stap. We gaan je leren om anders te kijken naar de wereld om je heen. Dit doen we door je drie manieren, of posities, te leren van waaruit je kunt waarnemen. Door deze NLP waarnemingsposities te doorlopen, komt er meer informatie beschikbaar en daardoor ben jij in staat om betere beslissingen te nemen.

We leren je vervolgens alles over hóe wij in ons brein waarnemingen coderen waardoor zij betekenis krijgen. Door je vooral veel te laten oefenen met deze submodaliteiten ga je aan den lijve ondervinden hoe eenvoudig het is om jouw brein te beïnvloeden zodat het leuker, effectiever en efficiënter voor je wordt.

In dit blok gaan we je ook leren hoe je op elk moment hulpbronnen kunt oproepen door iets wat we binnen NLP ankeren noemen. We leren je verschillende manieren en aan het eind van dit blok leer jij jouw tweede NLP techniek om direct altijd en overal jezelf te voelen zoals je je wilt voelen. Jij gaat aan de slag met een andere deelnemer met de NLP techniek ‘circle of excellence’.

Blok III: Effectief verhelderend communiceren en beïnvloedend communiceren.

Dit blok staat helemaal in het teken van communicatie en taal. Het is niet voor niets het middelste blok van onze NLP Practitioner opleiding. Neuro Linguïstisch Programmeren. In dit blok leren we jou een model in taal om expres en bewust vaag te zijn om de ander te beinvloeden en een model in taal om heel precies en verhelderend te communiceren.

Het Milton-model, gebaseerd op het werk van Milton Erickson, is bedoeld om zonder weerstand te communiceren en om trance op te roepen doormiddel van hypnose. We leren je hypnose te gebruiken om een trance op te roepen. Zelf kun je dit blok ook gaan genieten van een trance. Je leert dat leren beter gaat in een trance doordat jouw onbewuste dan beter in staat is om te leren.

Het Meta-model is een heel bruikbaar model en gaat om patronen in taal te ontdekken waarin mensen hun mogelijkheden verarmen. Door de juiste vragen te stellen aan jezelf of anderen kun je informatie herstellen waardoor de mogelijkheden juist groter worden.

Voordat we op deze taalmodellen ingaan leren we je het verschil tussen ervaringen en de diepte- en oppervlaktestructuur in het brein.

We leren je in dit blok ook het T.O.T.E.-model. Met dit model kunnen we al het intern gedrag in kaart brengen. We leren je ook wat NLP strategieën zijn en hoe je dit kunt gebruiken om beter te worden in alles.

Blok IV: Hypnose en trance, tijdlijnen en passie en missie.

In dit blok bouwen we verder aan jouw hypnose vaardigheden. Daarnaast leer je effectief om te gaan met belemmerende gedachten. We doen dit door je te leren over herkaderen. NLP gebruikt dit sinds de jaren ’70 en tegenwoordig is dit beter bekend als omdenken.

Daarnaast leren we je over hoe wij tijd organiseren in ons brein en leer jij jouw eigen tijdlijn bepalen. We leren je vervolgens een techniek om het verleden anders te gaan ervaren waardoor je daar beter mee kunt omgaan. Vervolgens nemen we de volgende stap door je een techniek te leren om snel nieuw gedrag aan te leren. Dit blok staat vooral in het teken van veel oefenen en ervaren.

We gaan je hier ook aan het werk zetten om een plan te maken voor de toekomst. In dit weekend ga jij aan de slag om jouw passie en missie te vinden.

Blok V: Het verleden, de toekomst en persoonlijk leiderschap.

In blok vijf van de opleiding NLP Practitioner leren we je angsten en fobieën op te lossen met de zwart-wit terugspoel-techniek verleden en toekomst variant. Dit is het moment om de angst achter je te laten! Natuurlijk gaan we in dit blok ook meteen testen hoe goed je dit is gelukt. In dit blok herhalen we alle facetten van de hele opleiding nog eens bewust en onbewust in trance.

Jij bent aan zet in onze unieke testing. We gaan hier testen dat je alle vaardigheden in je hebt om je NLP Practitioner te mogen noemen. En wanneer dat het waarschijnlijke geval is, ontvang je in dit blok jouw certificaat ‘Licensed NLP Practitioner of Neurolinguistic Programming’.

Nog meer dan dat ben je vanaf nu meer dan goed in staat om NLP en Persoonlijk Leiderschap te doen. Persoonlijk leiderschap is congruent invloed kunnen uitoefenen op jouw gedachten, gevoelens en gedrag in relatie tot je omgeving.

Een impressie van onze opleidingen

Daarom kies je voor de NLP Practitioner bij ons:

 • Zeer praktijkgerichte opleiding.
 • Erkende NLP opleiding
 • Begeleiding door twee ervaren trainers opgeleid door o.a. dr. Richard Bandler en John Grinder; de grondleggers van NLP.
 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers.
 • Gratis toegang tot onze online leeromgeving; de CapitalHEROES e-campus.
 • Inclusief alle benodigde materialen en arrangementskosten, dus geen extra kosten.
 • Internationaal NLP certificaat van The Society of NLP en mede ondertekend door dr. Richard Bandler, co-creator van NLP.
 • Mogelijkheden om direct door te stromen naar de NLP Master Practitioner.

Jij ontvangt na het succesvol afronden van de opleiding het officiële certificaat Licensed Practitioner of Neurolinguistic Programming. Jouw certificaat is dan ook uitgegeven door The Society of NLP en ondertekend door de ontwikkelaar van NLP dr. Richard Bandler en licensed NLP trainers Cindy Peerlings en Kevin Nagtzaam. Om in aanmerking te komen voor certificering geldt dat je minimaal 90% van de training aanwezig bent.

Jouw certificaat is wereldwijd erkend als hét bewijs dat jij de meest actuele en volledige kennis en vaardigheden van NLP in huis hebt. Je mag je vanaf dan NLP Practitioner noemen en dat is een resultaat waar je trots op mag zijn.

Deze pagina geldt ook als inschrijfformulier. Wanneer je je wil inschrijven, dan vind je onderaan deze pagina het inschrijfgedeelte.

Investering

De investering in jezelf voor het volgen van de NLP Practitioner is inclusief alles. Daarmee bedoelen we de training en begeleiding door twee trainers, alle materialen, onbeperkt koffie, thee, water, koekjes, een lekkere lunch en natuurlijk het certificaat uitgegeven door The Society of NLP. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Deze pagina geldt ook als inschrijfformulier. Wanneer je je wil inschrijven, dan vind je onderaan deze pagina het inschrijfgedeelte.

Vroegboekkorting voor particulieren tot twee maanden voor start van de opleiding

€ 2474,-

Standaardtarief

€ 2624,-

Wil je een volledig NLP traject bij ons volgen? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden!

Zij gingen je voor

Gré IJntema

Jullie zijn een gouden combi en jullie manier van lesgeven heeft me meer gebracht dan ik had verwacht. Mijn dank is niet in woorden uit te drukken. Ik heb mijn leven weer in eigen hand. Vanaf nu is het aan mij en dat voelt héél erg goed!

Vincent van Engelen

Ik heb de NLP Practitioner als super positief ervaren. Verbazingwekkend om te zien wat je met je eigen brein kunt doen. Ik had niet verwacht dat ik al zoveel verschil zou merken. De inhoud van de opleiding was voor mij heel compleet en bruikbaar in mijn dagelijks leven. Smaakt naar meer!

Thomas Smits

Voor mij heeft de opleiding NLP Practioner heel veel betekent het kwam op de juiste tijd op mijn pad van persoonlijke ontwikkeling. Ik had geen beter duo kunnen treffen om de tools en denkwijze van NLP te leren, Kevin en Cindy gebruiken veel humor en daardoor was het altijd een feestje om naar de opleiding te gaan. Ik ben dankbaar voor de tools, kennis en inzichten die ik hier geleerd heb. Ik zal deze opleiding dus zeker aanraden. Bedankt!

Daniëlle Bloks

Lieve Kevin & Cindy, ik ben heel dankbaar dat ik iedere keer weer jullie NLP lessen kan en mag bijwonen. De wijze waarop jullie les geven vind ik geweldig. Top! Dank jullie wel.

Sterre volgde de NLP Practitioner

Data

NLP Practitioner woensdag opleiding voorjaar 2024

In het najaar van 2024 starten we weer met de NLP Practitioner woensdagopleiding!

De looptijd van de NLP Practitioner woensdag opleiding is ongeveer een half jaar. De opleiding bestaat uit 11 woensdagen van 9.30 tot 16.30 uur en één woensdagavond. De studiebelasting buiten de opleiding om is ongeveer twee à drie uur per week. De opleiding is daarom uitstekend te combineren met je werk en jouw privé leven.

De volgende NLP Practitioner woensdagopleiding start op woensdag 7 februari 2024. De volledige planning is als volgt:

woensdag 7 februari 2024 van 09.30 - 16.30 uur

woensdag 28 februari 2024 van 09.30 - 16.30 uur

woensdag 6 maart 2024 van 09.30 - 16.30 uur

woensdag 27 maart 2024 van 09.30 - 16.30 uur

woensdag 10 april 2024 van 09.30 - 16.30 uur

woensdag 17 april 2024 van 09.30 - 16.30 uur

woensdag 15 mei 2024 van 09.30 - 16.30 uur

woensdag 22 mei 2024 van 09.30 - 16.30 uur

woensdag 5 juni 2024 van 09.30 - 16.30 uur

woensdag 19 juni 2024 van 09.30 - 16.30 uur

woensdag 3 juli 2024 van 09.30 - 16.30 uur

woensdag 3 juli 2024 van 18.00 - 21.00 uur

NLP Practitioner vrijdag opleiding voorjaar 2024

De looptijd van de NLP Practitioner vrijdag opleiding is ongeveer een half jaar. De NLP Practitioner vrijdag opleiding bestaat uit 11 vrijdagen van 9.30 tot 16.30 uur en één avond. De studiebelasting buiten de opleiding om is ongeveer één à twee uur per week. De opleiding is daarom uitstekend te combineren met je werk en jouw privé leven.

De volgende NLP Practitioner vrijdag opleiding start op 5 april 2024. De volledige planning is als volgt:

vrijdag 5 april 2024 van 9.30 tot 16.30 uur

vrijdag 19 april 2024 van 9.30 tot 16.30 uur

vrijdag 24 mei 2024 van 9.30 tot 16.30 uur

vrijdag 7 juni 2024 van 9.30 tot 16.30 uur

vrijdag 14 juni 2024 van 9.30 tot 16.30 uur

vrijdag 28 juni 2024 van 9.30 tot 16.30 uur

vrijdag 30 augustus 2024 van 9.30 tot 16.30 uur

vrijdag 6 september 2024 van 9.30 tot 16.30 uur

vrijdag 20 september 2024 van 9.30 tot 16.30 uur

vrijdag 4 oktober 2024 van 9.30 tot 16.30 uur

vrijdag 1 november 2024 van 9.30 tot 16.30 uur

dinsdag 12 november 2024 van 19.00 tot 22.00 uur

Robbert volgde de opleiding NLP Practitioner

Veelgestelde vragen over NLP Practitioner

Wat is een NLP Practitioner opleiding?

Tijdens onze NLP Practitioner opleiding leren we jouw meer dan de basis van NLP. De NLP Practitioner opleiding is altijd de eerste opleiding die je volgt wanneer je NLP gaat leren. Je leert hier alle onderdelen van NLP toepassen zoals het is ontworpen. Wij leren je in onze NLP Practitioner opleiding persoonlijk leiderschap te doen.

Persoonlijk leiderschap is congruent invloed kunnen uitoefenen op jouw gedachten, gevoelens en gedrag in relatie tot een omgeving.

Voor wie is de opleiding NLP Practitioner?

Niet voor iedereen. Wel voor heel veel mensen. Inmiddels hebben veel mensen hun weg naar NLP gevonden. Van docenten tot managers, van huisartsen tot HR-medewerkers, van politiemensen tot directiesecretaresses. Van jong tot oud, man en vrouw en alles daaromheen. NLP is voor bijna iedereen.

Maar niet voor iedereen, NLP is voor die mensen die hun leven willen verbeteren en die bereid zijn nieuwe vaardigheden te ontdekken en te leren en toe te passen op zijn of haar of hen leven.  Iedereen kan NLP leren. Het is niet moeilijk of ingewikkeld. Wanneer je bereid bent om nieuwe kennis en vaardigheden te leren, deze ook toe te passen en vervolgens je leven te veranderen dan is NLP bedoeld voor jou!

Hoe lang duurt een NLP Practitioner en hoeveel tijd ben ik ermee kwijt?

De looptijd van de NLP Practitioner is ongeveer 5 of 6 maanden. Onze NLP Practitioner is er in verschillende varianten.

We hebben een dagopleiding die bestaat uit elf dagen voornamelijk op de vrijdag. Daarnaast bestaat er ook een weekend opleiding van vijf weekenden op zaterdag en zondag.

De studiebelasting buiten de opleiding om is ongeveer één á twee uur per week. Je krijgt van ons tijdens jouw opleiding een opleidingsmap met alle informatie, oefeningen en informatie. Daarnaast hebben we een online leeromgeving, onze e-campus, waarbij we je per blok doormiddel van video’s, testjes, extra verdiepende informatie en oefeningen helpen om razendsnel te leren.

De opleiding is daarom uitstekend te combineren met je werk en jouw privé leven.

Is het mogelijk om eerst persoonlijk kennis te maken met CapitalHEROES?

Uiteraard is het mogelijk om eerst kennis te komen maken met ons en onze werkwijze. Wij organiseren regelmatig een gratis (online) infoavond. In twee uur laten wij je de kracht van NLP ervaren, maak je kennis met de trainers en krijg je een goed beeld van onze manier van werken.

Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden voor de eerstvolgende infoavond.

Lukt het je niet om een infoavond bij te wonen? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Wat doet een NLP Practitioner?

Een NLP Practitioner beoefent NLP. Practitioner betekent in het Nederlands ‘beoefenaar’. Dat betekent dat een NLP Practitioner NLP toepast op zijn, haar of hen leven. Een NLP Practitioner communiceert veel beter, voelt zich beter, onderneemt actie richting doelen die zijn gesteld en kan belemmerende gedachten transformeren in helpende gedachten. Een NLP Practitioner door ons opgeleid doet persoonlijk leiderschap.

Persoonlijk leiderschap is congruent invloed kunnen uitoefenen op jouw gedachten, gevoelens en gedrag in relatie tot een omgeving.

Wat kan ik na de NLP Practitioner opleiding?

Wanneer je de NLP Practitioner opleiding hebt gevolgd bij ons ben je in staat persoonlijk leiderschap te doen. Persoonlijk leiderschap is congruent invloed kunnen uitoefenen op jouw gedachten, gevoelens en gedrag in relatie tot een omgeving.

Je bent na de opleiding in staat om jouw leven te leiden. Dit betekent dat je allerlei nieuwe vaardigheden, NLP technieken en tools hebt geleerd die je direct kunt toepassen op jezelf en de omgeving om je heen. Zo communiceer je efficiënter en ben je in staat anderen beter te begrijpen en te beïnvloeden. Je begrijpt hoe jouw brein en dat van anderen werkt en je kunt daar effectief mee omgaan. Je kan jouw brein voor je laten werken en bent niet meer de toeschouwer van je gedachten.

Kortom; je bent in staat om succesvol intern- en extern gedrag te gaan doen waardoor jij een veel leuker en mooier leven kunt gaat leiden. En dat is met een korte ‘ei’.

Na de opleiding kun je ook nog verder studeren bij onze NLP Master Practitioner. Daar leer je flexibel en inventief werken met NLP. Je maakt NLP daar iets van jezelf en kunt NLP onbewust en helemaal integreren in jouw leven.

Krijg ik korting als ik me voor meer opleidingen tegelijk inschrijf?

Natuurlijk. Wanneer je persoonlijk investeert in een NLP opleiding en deze wordt niet betaald door een bedrijf tenminste. Naast het vroegboektarief, hebben we aantrekkelijke kortingen als je je tegelijk inschrijft voor meerdere opleidingen. Vaak wordt gekozen voor een combi van NLP Practitioner en NLP Master Practitioner. Nog meer voordeel krijg je wanneer je je inschrijft voor het hele pakket: NLP Practitioner, NLP Master Practitioner en NLP Coach.

Heb je hier interesse in, neem dan even persoonlijk contact met ons op.

Waar vindt de opleiding plaats?

Alle opleidingen en trainingen van CapitalHEROES vinden plaats in Eindhoven. Onze trainingsruimte bevindt zich in een prachtig vooroorlogs voormalig schoolgebouw uit 1938, waar nu diverse ondernemers hun kantoor of atelier hebben. We hebben een binnenplaats, zitten vlakbij het bos, er is een bushalte voor de deur en je kunt er gratis parkeren.

 

Wat als ik een dag afwezig ben?

Bij voorkeur ben je 100% aanwezig bij de opleidingsdagen. Voor het behalen van je certificaat is vanuit The Society of NLP de eis gesteld om van 90% van de lessen aanwezig te zijn. Wanneer dit niet lukt of niet mogelijk is overleg dit dan met ons voordat je je inschrijft.

Wordt de opleiding online gegeven als dit moet van de overheid?

Nee. Stel dat de overheid besluit dat onze opleidingen niet door kunnen gaan vanwege de maatregel met betrekking tot COVID-19 zullen we de opleiding uitstellen of opschorten en opnieuw plannen in overleg met jou. Wij zullen nooit de opleiding of delen van de opleiding vervangen door online lessen. We zullen wel, zonder extra kosten, bij opschorting of uitstel regelmatig online met je inchecken voor extra lessen of oefeningen. Dit vervangt nooit een (deel van) de opleiding.

Esther volgde de NLP Practitioner opleiding

Start NLP Practitioner

vrijdag 5 april 2024

20+ reviews over CapitalHEROES

Reviews op Trustpilot

Verrijking training NLP Practitioner

In juli de NLP Practitioner afgerond bij CapitalHEROES. Zorgvuldig uitgezocht en achteraf was/is het een perfecte keuze geweest. Het is een trainingsinstituut waar de trainers zich perfect aanvullen. Ze gaan op een gedreven en zeker professionele manier te werk maar ook met de nodige humor. Het was een mooie reis met mezelf die ik zeker voortzet in de Master en Coach – de opleiding is absoluut aan te raden – eigenlijk gewoon een “must” voor iedereen. Groetjes Arien

Arien Peeters - Lees alle ervaringen