10 oktober 2019

Vrijheid en rechtvaardigheid zijn mijn twee gedeelde first position waarden. Dat kan helemaal niet volgens de theorie, maar het werkt voor me dus besloot ik het zo maar te laten. Streven naar vrijheid en rechtvaardigheid of rechtvaardigheid en vrijheid zijn mijn drijfveren. Dat bekt wel lekker hè? Ik heb daar gevoel bij en een bepaalde verwachting. Vrijheid betekent voor mij mogelijkheden. Ik ben er van overtuigd dat elk mens vrijheid verdient. Elk mens. Wat dat dan precies praktisch betekent is steeds anders denk ik. Ik vind het rechtvaardig dat ieder mens vrijheid kent. Rechtvaardigheid betekent voor voor mij ook dat iedereen een gelijke kans of optie heeft in een gegeven context. Het is breed en vaag maar: hey, het zijn waarden hè.

Afgelopen week was ik samen met Cindy bij Robert Dilts. Dilts is een ontwikkelaar, schrijver, trainer en coach in Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) en is dat sinds het ontstaan en de eerste ontwikkeling ervan in 1975, toen John Grinder en Richard Bandler enkele jaren met NLP bezig waren. Wij waren bij zijn Generative Change Masterclass & Mastermind for Coaches and Consultants. Het was erg bijzonder om hem aan het werk te zien. Wat mij bijzonder aansprak was de zin: ‘I am ready and I see you’, die hij regelmatig uitsprak alvorens een demonstratie te geven. ‘I am ready and I see you’.

Na het seminar verbleven Cindy en ik in een prachtige Airbnb. We hadden besloten deze drie dagen te gebruiken om lekker te brainstormen over CapitalHEROES, onze doelstellingen, onze trainingen en opleidingen, onze eigen ontwikkeling en het leven. Nou klinkt dat allemaal nogal deftig en serieus, maar voor wie ons kent: het ging precies zo. Ik heb me iets gerealiseerd tijdens deze drie dagen. Ergens had ik ooit besloten dat ik nooit 100% zou gaan voor wat ik wilde bereiken. In mijn gedachten beeldde ik mezelf in aan een bungeekoord wat vastzat aan een muur achter me. Elke stap zwaarder, elke stap moeilijker. Alsof ik had besloten dat het een proefloopje was. Bijna was er een soort deel van mij, wat had besloten dat vrijheid en rechtvaardigheid niet voor mij was bedoeld en dat.. terwijl ik dat juist zo nastreef. Bijzonder om op een prachtige plek, met de beste trainer die ik ken en met Robert Dilts tot die conclusie te komen. “Zoek maar lekker een nieuwe identiteit, want de man met problemen ben je niet meer’. Dat is wat Cindy zei. En dat is precies wat ik nodig had.

Het is werkelijk kinderspel wanneer het kwartje valt. En geloof me, hij is gevallen. Ik voel vrijheid en rechtvaardigheid. I am ready and I see myself. CapitalHEROES gaat vanaf 2020 nog beter worden. Vanaf dan zijn we nog beter in staat dat te doen waar we allebei zo’n passie voor hebben: jou leren persoonlijk leiderschap te doen. En dat is precies wat wij elke dag nog steeds zelf ook doen.

Ik ben klaar. Om te beginnen. Gevoelsmatig dan, niet echt. Ik ben al lang begonnen en het leven ook. De secundaire winst is groter dan de primaire oplossing die ik heb bereikt. Ik ben dankbaar voor het verleden. Ik ben dankbaar voor de lessen. Ik kijk uit naar de toekomst, ik ben er klaar voor. De toekomst begint nu. Want nu is nog steeds alles wat ik heb.

I am ready and I see you and myself.

Take care,
Kevin

Benieuwd naar onze opleidingen? Bekijk hier onze NLP Practitioner en NLP Coach opleidingen.

Terug naar home

34 reviews over CapitalHEROES

Bekijk reviews

Verrijking training NLP Practitioner

In juli de NLP Practitioner afgerond bij CapitalHEROES. Zorgvuldig uitgezocht en achteraf was/is het een perfecte keuze geweest. Het is een trainingsinstituut waar de trainers zich perfect aanvullen. Ze gaan op een gedreven en zeker professionele manier te werk maar ook met de nodige humor. Het was een mooie reis met mezelf die ik zeker voortzet in de Master en Coach – de opleiding is absoluut aan te raden – eigenlijk gewoon een “must” voor iedereen. Groetjes Arien

Arien Peeters - Lees alle ervaringen