Kies het instituut dat bij je past

Onderzoek, ruik, proef en snuffel

Eindelijk heb je de beslissing gemaakt om een NLP opleiding te gaan doen om meer persoonlijk leiderschap te leren doen, gefeliciteerd!

Misschien raakte je enthousiast omdat een vriendin over NLP vertelde, misschien las je in een boek over NLP of misschien zag je ergens een flyer of googlede je wat. Allemaal goed, en allemaal mooie triggers om meer te willen weten over NLP.

De volgende stap is op zoek naar een opleiding die bij jou past. Wij zeggen vaak ‘NLP is out there’. En dat is ook zo, NLP is overal. Gelukkig maar, hoe meer mensen NLP leren, hoe meer mensen in staat zijn betere beslissingen te maken. NLP boeken vind je echt overal, en opleidingen kun je overal wel volgen. Maar hoe kies je dan? Natuurlijk is het gemakkelijk voor ons om te zeggen: CapitalHEROES. Maar.. dat is niet een heel zuiver advies. We zullen hier wel een aantal tips geven om jouw keuze beter te maken.

Welke NLP stroming volgt het instituut?

Er zijn honderden NLP instituten in Nederland. En ze hebben allemaal hun charme. Belangrijk is te weten welke stroming dit instituut volgt.

Stroming?

Ja. Zoals de psychologie kent ook NLP stromingen. Zo is er NLP van John Grinder, NLP van Robert Dilts en NLP van dr. Richard Bandler. Het is alledrie goede NLP, maar met een andere focus. Ook zijn er instituten die geen van deze stromingen volgt. Persoonlijk zou ik daar voorzichtig mee zijn. Instituten die een stroming volgen zijn vaak opgeleid en getraind door de grondlegger van die stroming, waardoor je verzekerd bent van de zuivere vorm van NLP. Dit hangt samen met het tweede punt:

Wat voor certificaat ontvang ik als ik slaag?

Een NLP opleiding is een behoorlijke investering in jezelf (die het helemaal waard is trouwens). Je wil dan ook niet met een zelfgeprint certificaat naar huis, die elke deelnemer krijgt omdat hij of zij alleen maar aanwezig is geweest. Onderzoek of het certificaat internationaal is erkend en is ondertekend door een grondlegger van NLP. Zo heeft je certificaat daadwerkelijk waarde. Onderzoek dan ook meteen wat je moet doen voor dit certificaat. Is er een examen of testing. Of slaagt iedereen zonder daarvoor iets te presteren.

Welke kwaliteitswaarborgen heeft het instituut?

Kwaliteit is belangrijk als het er op aankomt. Je wil met een vertrouwd gevoel je opleiding volgen. Mochten er problemen zich voordoen dan wil je dat deze vlot en simpel worden opgelost. Zoek dan ook naar een instituut die deze waarborgen biedt en deze ook kan uitleggen. Een goede maatgever: zoek naar registratie bij een register of keurmerk. (Zoals bijvoorbeeld de kwaliteitsregistratie in het centraal register kort beroepsonderwijs (CRKBO)).

Wat is de ervaring van de trainer(s)?

Je kunt in sommige stromingen binnen zes dagen worden opgeleid als NLP trainer. Mensen zonder trainingservaring worden zo NLP trainer. Net als NLP een vak is, is trainen dat ook. Informeer bij de trainer van het instituut welke (trainers)opleidingen hij of zij heeft gevolgd, welke ervaring hij of zij heeft, en wat hij of zij doet om competenties op peil te houden en verder te ontwikkelen.

De beste trainer is de eeuwige student!

Informeer ook naar de investering in eigen opleiding en trainingen van de trainer. Na het volgen van een trainersopleiding, stoppen sommige trainers met het ontwikkelen van zichzelf. En dat is zonde, want daardoor mist kwaliteit en passie veelal. Een graadmeter voor de passie voor het vak zit vaak in de wil om zelf te blijven studeren

De prijs van de opleiding:

Onderzoek wat je krijgt voor de investering die je doet. Een achterafzaaltje, dure consumpties en tientallen deelnemers? Of en toffe locatie, alles inclusief, twee trainers, persoonlijke aandacht en internationale certificering bij slagen? Het is iets om mee te nemen in je besluit.

Toepasbaarheid in jouw leven:

Sommige NLP opleidingen veranderen nooit en zijn puur theoretisch. Anderen NLP opleidingen lijken meer op groepstherapie. Zoek naar een opleiding waarbij het je duidelijk is wat je er nu precies mee kunt in jouw dagelijkse leven. De trainers zouden in staat moeten zijn je dit uit te leggen.

Het gevoel dat je hebt:

Ga kennis maken, stel vragen, en voel of het bij je past. Dat is de beste raadgever.

Met deze tips kun je hopelijk een goede keuze maken voor een NLP opleiding. Wil je een keer met ons kennismaken, de koffie is van het huis. Of lees hier meer over onze Practioner en Coaching opleidingen.

Kennismaken? Kom naar onze gratis NLP informatieavond!

  Selecteer hieronder de datum waarvoor je wilt aanmelden:

  Maandag 19 augustusDinsdag 3 september


  Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

  Meer lezen over NLP?

   

   

  Terug naar over NLP

  34 reviews over CapitalHEROES

  Bekijk reviews

  Verrijking training NLP Practitioner

  In juli de NLP Practitioner afgerond bij CapitalHEROES. Zorgvuldig uitgezocht en achteraf was/is het een perfecte keuze geweest. Het is een trainingsinstituut waar de trainers zich perfect aanvullen. Ze gaan op een gedreven en zeker professionele manier te werk maar ook met de nodige humor. Het was een mooie reis met mezelf die ik zeker voortzet in de Master en Coach – de opleiding is absoluut aan te raden – eigenlijk gewoon een “must” voor iedereen. Groetjes Arien

  Arien Peeters - Lees alle ervaringen